Debatt

Amerikanske TVserier - ikke bare boss, Alex Iversen

En av de mest betydningsfulle endringene i moderne populærkultur det siste tiåret er at den amerikanske kinofilmen har tapt terreng som populær underholdning. Er film i dag best på tv? Det å gå på kino handler nå mer og mer om å få en audiovisuell opplevelse, mens fortellerkunsten kommer i andre rekke. Men i fjernsynet fortelles det fremdeles historier. Talentfulle forfattere, skuespillere og regissører beveger seg i dag med den største selvfølge fra lerretet til tv-skjermen. For ikke lenge siden ville dette blitt sett på som et karrieremessig selvmord. I løpet av et knapt tiår har den amerikanske fjernsynsdramatikken oppnådd en høy status. Virgina Heffernan, tv-kritiker i New York Times, har hevdet at drømmen om å skrive ”The Great American Novel” i dag har blitt erstattet av drømmen om å skape ”The Great American Television Drama”. I dette foredraget vil medieviter Alex Iversen gi en historisk fremstilling av denne dramatiske utviklingen i amerikansk fjernsynskultur. Han forteller ved hjelp av tallrike eksempler det amerikanske tv-dramaets historie de siste 30 årene, fra 70-tallsklassikeren All in the Family til The Sopranos og The Wire. Alex Iversen er utdannet medieviter fra Universitetet i Bergen og jobber til daglig som informasjonsmedarbeider i TV2. Tid og sted Sted: Sardinen, USF Verftet. Dato: tirsdag 11. september 2007 Klokkeslett: 20:00 Møteleder: Per Mejlænder Brynning Innledere: Alex Iversen - Medieviter

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.