Film

DR. JEKYLL OG KVINNENE. Regi: Walerian Borowczyk, Frankrike, 1981

Dr. Jekyll og kvinnene Filmens handling er lagt til Dr. Henry Jekyll og Fanny Osbornes forlovelsesfest. Til festen er det invitert en rekke prominente gjester, og en av dem forteller ved ankomst at et barn er drept i gaten utenfor. Under festen blir de underholdt av en danser, men når danseren blir funnet myrdet like etter opptredenen, skjønner festdeltagerne at en av dem må være den grusomme morderen. Det er mange som har filmatisert Robert Louis Stevensons bok ”The Strange Case of Doctor Jekyll and Mr. Hyde”, men ingen har noensinne tidligere påstått at de har funnet det opprinnelige manuskriptet (som Stevensons forlovede, Miss Fanny Osborne, ifølge legenden brant fordi hun fant det for støtende), og lagt det til grunn for filmen. Borowczyk måtte senere innrømme at det bare var et PR-stunt, men når man ser filmen kan man likevel begynne å tvile. Aldri har vi sett en så frenetisk Hyde som her – hans sadistiske jakt på tilfredsstillelse kjenner ingen grenser og går flere skritt lenger enn Stevensons roman. Likhetstrekkene med Luis Buñuels Morderengelen (1962) er mange, selv om Borowczyk fryder seg over å vise det Buñuel bare antyder. Med størrelser som Udo Kier og Patrick Magee på laget, er Dr. Jekyll og kvinnene blitt en ekstraordinær opplevelse. Kjell Runar Jenssen (CiO)/red.
Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.