Film

The Puppetmaster. Regi: Hou Hsiaohsien, Taiwan 1993

The Puppetmaster The Puppetmaster følger Li Tianlu, en ung lærling til en dukketeatermester. Mens han utviker sine ferdigheter i faget blir vi vitne til hans liv. Han gifter seg, tar en elskerinne og gjennomgår mang en annen familiekomplikasjon samtidig som han må klare seg i et Taiwan undertrykt av kolonimakten. Filmen foregår under den japanske okkupasjonen av Taiwan og strekker seg over 36 år, fra det gamle føydalske landbrukssamfunnet via japanernes utvikling og utbytting av landet, helt fram til kapitulasjonen i 1945. Filmen har utgangspunkt i faktiske hendelser. Regisør Hou Hsiaohsien jobbet med Li Tianlu i City of Sadness (se egen omtale) og ble så imponert av den tradisjonelle dukketeaterkunsten at han ønsket lage Lis historie til en egen film. Hou gjenforteller hendelsene i Li Tianlus liv fra ungdom til voksen med Li selv som fortellerstemme. The Puppetmaster vever på strålende vis sammen det personlige med det politiske. På tross av harde kår framstår Li som morsom og jovial. Japanerne fremstilles som undertrykkere, men bidrar også til utviklingen av landet, og av nødvendighet må Li innynde seg hos dem. Hou tar seg tid til å følge karakterene og livets gang i et i dag utdødd levesett på måte som gir et unikt og ektefølt innblikk i Taiwansk kultur. Erlend Rydning
Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.