Film

The Boys from Fengkuei. Regi: Hou Hsiaohsien, Taiwan 1983

The Boys from Fengkuei Tre unge gutter flørter med jenter, spiller biljard og driver dank i den lille kystbyen Fengkuei. Motivert av kjedsomhet og mangel på penger reiser de til Kaohsiung, Taiwans nest største by. Livet i storbyen er til å begynne med spennende, men det avslører også hvor naive og provinsielle guttene er. I møte med kriminalitet, vold, død og kvinner blir de dratt inn i voksenlivet, men kanskje mister de noe på veien? The Boys from Fengkuei er Hous første indiefilm og var også hans kreative gjennombrudd. Det er også den første filmen hvor han vendte ryggen til den kommersielle filmens formler. Her begynte han å eksperimentere med lange tagninger, vidvinkellinser og et handlingsforløp som ikke var fast bundet etter melodramatiske regler. The Boys from Fengkuei var startpunktet for en rekke unge skuespillere som senere skulle sette sterkt preg på den nye taiwanske filmen. For øvrig er dette Hous eneste film med et musikkspor utelukkende bestående av klassisk musikk. The Boys from Fengkuei er en av de tidlige filmene i karrieren til en ung regissør som enda ikke har funnet sin stil. Kanskje derfor har den litt urettferdig havnet i bakgrunnen av Hous senere verk, til tross for dens vakre billedkomposisjoner og ungdommelige sjarm. Erlend Rydning
Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.