Film

Pasolini - en italiensk forbrytelse. Regi: Marco Tullio Giordana, Italia 1995

Pasolini - en italiensk forbrytelse Pier Paolo Pasolini ble myrdet en mørk novembernatt for over tyve år siden, og den italienske kunstverden var aldri den samme etter det. Pasolini - en italiensk forbrytelse handler direkte om dette drapet og den skandaløse rettsaken som fulgte etterpå. Giordana har uttalt at filmen ikke så mye er et forsøk på å fortelle sannheten om mordet på Pasolini, som et forsøk på å vise hvorfor sannheten ikke ble fortalt. Likevel har filmen et klart preg av en kriminalfortelling, hvor vi får innblikk i Italias mildt sagt kaotiske politivesen. Samtidig presenteres vi for konspirasjonsteorier og rekonstruksjoner som ikke står tilbake for de vi har sett i forbindelse med Kennedy-drapet. Pasolini var en skikkelse som provoserte de fleste. Han var marxist, men ble kritisert av marxistpartiet. Han var troende, men forhatt av kirken. Han var opptatt av samfunnets skyggesider helt fra starten av filmkarrieren, og var en knallhard samfunnskritiker. Pasolini var heller ikke en enkel skikkelse å forholde seg til for det intellektuelle borgerskapet. Hans hang til kjøre rundt i Romas gater hver kveld etter jakt på unge gutteprostituerte var vanskelig å svelge for noen. Og denne vanen skulle til slutt vise seg å være skjebnesvanger. Tonje Hardersen (Tfk)/red.
Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.