Film

Dust in the Wind. Regi: Hou Hsiaohsien, Taiwan 1986

Dust in the Wind Wan og Huen er et ungt par som går på skole i en liten landsby og drømmer om et bedre liv. Wan er utålmodig og anser håp om en karriere på hjemplassen som dødfødt. Han dropper ut av skolen og reiser til Tapei for å få seg arbeid, og etter hvert fullføre skolen på kveldstid. Kjæresten Huen følger etter så snart hun er ferdig med skolen. Dust in the Wind viser gjennom en rekke vignetter de to ungdommene, deres venner og familie og problemene de møter i den store verden. Filmen har en spartansk stil med et kamera som for det meste står stille og fokuserer på de naturlige skuespillerprestasjonene. Den er også enestående for sin presise sosiale observasjon og lett tilslørte kritikk av Taiwansk militærisme. Som i så mange andre av Hous filmer føles fastlands-Kinas politiske trusler som en trykkende nærhet blant filmens bekymrede karakterer, uten å bli referert til direkte i handlingen. Dust in the Wind er basert på manusforfatter Wu Nienjens egne oppveksterfaringer. I en virkelighet hvor unge mennesker sakte må innse at ens drømmer aldri vil komme i oppfyllelse kan det virke som om han med denne filmen stiller spørsmålet "finnes det liv etter videregående?" Erlend Rydning
Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.