Film

Daughter of the Nile. Regi: Hou Hsiaohsien, Taiwan 1987

Daughter of the Nile Lin Yang er en ung jente i Taipeis harde gatestrøk. Faren er politimann og storebroren er en hardbarka tyv, og Yang sliter med å holde dem fra å ta knekken på hverandre. I tillegg er hun forelsket i brorens kompis, en vakker men sleip gigolo. Han på sin side havner i trøbbel når han ligger med ei annen jente som er kjæresten til en av byens tøffeste gangstere. Ved første øyekast virker ikke Daughter of the Nile å være fra samme regissør som står bak rolige og meditative verk som Summer at Grandpa's (1984) og The Time to live and the Time to Die (se egen omtale). Men selv om Daughter of the Niles historie foregår i en voldelig storby istedenfor de landlige omgivelsene vi ellers er vant til fra Hou, utforsker filmen mange av hans faste tema. Daughter of the Nile er et følelseslasset oppvekstdrama som gir en troverdig beskrivelse av ungdommens gru og gleder. De håpløse relasjonene mellom karakterene er dømt til å ende i skuffelse og frustrasjon, men på tross av den noe nedtonede stemningen er det sprudlende utbrudd av humor som sammen med Hous raffinerte visuelle stil gjør filmen langt mer livsbejaende enn en skulle tro var mulig. Erlend Rydning
Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.