Film

Vores lykkes fjender, regi: Eva Mulvad, Danmark 2006

Vores lykkes fjender. Regi: Eva Mulvad, Danmark, 2006. Manus: Eva Mulvad. Foto: Zillah Bowes. Musikk: Thomas Knak, Anders Remmer og Jesper Skaaning. Medv: Malai Joya m.fl. Engelsk versjon. Beta SP, farger, 59 min. Vores lykkes fjender En ung kvinne driver en livsfarlig valgkamp i det første frie parlamentsvalget i Afghanistan på lang tid. Malai Joya (28) er politiker og frihetskjemper. Hun ble verdenskjent i 2003, da hun på et stort møte kritiserte ledende afghanske politikere for å være krigsherrer og narkotika-kriminelle. Hun provoserte så mye at hun ble kastet ut av møtet. Etter dette måtte hun gå i dekning, og alltid ha med seg væpnede livvakter. Den danske regissøren Eva Mulvad ble med Malai Joya til områder selv de mest garvede krigsjournalister skygger unna. Blant ulike talibanfraksjoner, landeveisrøvere, våpenglade menn og klan-ledere som lever av opiumsproduksjon beveget de seg som kvinner, kun beskyttet av sin burka og noen få vakter. Ut av dette har det grodd frem en unik dokumentarfilm om en kvinne som trosser krig, korrupsjon og vold for å være med på å legge til rette for et demokratisk samfunn. Regissøren Eva Mulvad sier selv om filmen: "Jeg tror, ensidige fortællinger afskærer publikum fra mulige tanker og erkendelser. I vores tid fortæller vi mere og mere ensidige historier, specielt om den muslimske verden. Men virkeligheden er ikke fyldt med skurke og helte. Og muslimerne er ikke en stor sorthåret masse, vi ikke kan forstå. Det er der nogen, som gerne vil bilde os ind. Men dem skal vi ikke tro på. De er bare ude på at gøre os bange". Ingrid Dokka (CiO)/red.
Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.