Film

Exit - the right to die, regi: Fernand Melgar, Sveits 2005

Exit: The Right to Die. Regi: Fernand Melgar, Sveits, 2005. Manus: Fernand Melgar. Foto: Steff Bossert og Camille Cottagnoud. Medv: Dr. Jerome Sobel, Marianne Tendom m.fl. Fransk tale, engelske undertekster. Beta SP, farger, 1 t 16 min. Exit: The Right to Die I over 20 år har den sveitsiske organisasjonen Exit bistått alvorlig syke mot en smertefri død. Alle jobber frivillig, ettersom loven forbyr selvmordshjelp for egen vinnings skyld. Etter omfattende kursing blir de frivillige tildelt en syk person som har tatt kontakt med Exit. Så, ofte etter flere år med samtaler og tvil, kan den frivillige bli bedt om å legge til rette for et selvmord. Exit: The Right to Die er en sober dokumentar som med den ytterste respekt for sine subjekter omhandler et uhyre vanskelig tema. Filmskaperen tar seg god tid og dekker de fleste aspekter ved Exits arbeid: de mange dilemmaene som dukker opp i møte med ”klientene”, samtalene mellom de frivillige og de syke, og ikke minst kvinnen ved sentralbordet som registrerer innringere som vurderer å ta sitt eget liv – og avviser like mange, enten fordi de lider av depresjon, eller fordi sykdommen har gått for langt. Exit: The Right to Die er en enormt sterk dokumentar som vil sette i gang vanskelige tankeprosesser hos de fleste. Birigtte Rustad Wegener (CiO)
Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.