Film

El perro negro - unike bilder fra den spanske borgerkrigen. Regi: Péter Forgács, Ungarn/Nederland 2005

El perro negro. Regi: Péter Forgács, Ungarn/Nederland, 2005. Manus: Péter Forgács. Medv: Joan Salvans i Pierra, Joan Enersto Diaz Noriega. Engelsk tale, engelske undertekster. Beta SP, farger og s/hv, 1 t 24 min. El Perro negro Få kriger er vel blitt så romantisert som den spanske borgerkrigen i filmer, romaner og bilder. Krigen dannet opptakten til den andre verdenskrig og var den første større konflikten mellom noen av datidens store ideologier (kommunisme, fascisme, anarkisme og syndikalisme). Noe av romantiseringen kan skyldes det begrensede utvalget av levende bilder fra krigen. Det er her den ungarske regissør Péter Forgács kommer inn i bildet, med sin helt unike El Perro Negro (”Den svarte hunden”). Filmen tar oss med gjennom hele denne komplekse konflikten ved hjelp av amatøropptak på Super-8, 9,5mm og 16mm, filmet av deltagere på begge sider. På mesterlig vis guides vi gjennom krigen, så intimt som det er mulig å komme. Kjell Runar Jensen (CiO)
Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.