Film

La dolce vita. Regi: Federico Fellini, Italia/frankrike 1960

La dolce vita. Regi: Federico Fellini, Italia/Frankrike, 1960. Manus: Federico Fellini, Tullio Pinelli, Ennio Flaiano og Brunello Rondi. Foto: Otello Martilli. Musikk: Nino Rota. Medv: Marcello Mastroianni, Anouk Aimée, Anita Ekberg, Lex Barker, Yvonne Furneaux m.fl. Italiensk tale, norske undertekster. 35mm, s/hv, 3 t 18 min. La Dolce Vita I dette mer enn tre timer lange filmstudiet maler Fellini et fascinerende og treffende bilde av den dekadente og overfladiske livsstilen i et gryende mediabevisst samfunn. La dolce vita er en høyst moralsk, men aldri moralistisk, film. Han benytter en episodisk og mangefasettert fortelleform, og et formspråk klart inspirert av Picasso og de andre kubistenes fragmenterte måte å fremstille "virkeligheten" på. Filmen skildrer Romas hedonistiske sosietetsliv ved Via Venetos in-caféer. I smarte Ferrarier suser livsnyterne rundt mellom jet-settets luksuriøse residenser, hvor utallige animerte soaréer og outrerte orgier utspiller seg. Marcello "Il Maestro" Mastroianni er den unge avismannen Marcello, et produkt av den underholdningskåte tidsånden. Uengasjert leverer han glamorøse og groteske ubetydeligheter til sladrespaltene. Intet av det han produserer har verdi utover øyeblikket. Han intervjuer en sexy filmstjerne - udødeliggjort i Anita Ekbergs frodige skikkelse - og beretter om to små barn, som tror de har bevitnet et mirakel. Uansett sak, utnytter han nuets sensasjonelle potensiale. La Dolce Vita lagde skandale da den kom, men ble også overøst med panegyriske kritikker. Filmen ble nominert til flere Oscar-statutetter og vant blant annet Gullpalmen i Cannes i 1960. olep -------------------------- Billetter Koster kr 40,- Billettsalget starter 20 minutter før forestilling. Visningssteder: Cinemateket USF har filmvisninger i Cinematek-salen på USF Verftet, Georgernes verft 12 på Nordnes, normalt tirsdager, onsdager, fredager og søndager kl. 19.00 og 21.00. Bergen filmklubb og Cinemateket USF viser film. Faktisk rundt 200 titler i året, noe som er like mange filmer som Bergen Kino viser. Vi tilbyr våre medlemmer filmer fra hele filmhistorien. Fra 1895 til dags dato; fra 15-timers drama til ettminutts kortfilmer; film som aldri har vært vist i Norge og klassikere som kan ses om og om igjen til øyet blir stort som en vott; regissørserier og sjanger- og temapresentasjoner; kalkuner og mesterverk; avant garde, kunst og kitsch; velkjent og ukjent, små lokale og store internasjonale produksjoner; barnefilmer og splatterkomedier... Du bør kunne finne noe av interesse her. Medlemskort: gyldighet og salgsperioder På grunn av kinoloven må man være medlem av Bergen filmklubb og Cinemateket USF for å se filmene som vises. Medlemsskap koster kroner 90,-og er å få kjøpt i billettsalget før alle visningene. Merk at medlemskortet gjelder for både Bergen filmklubb og Cinemateket USF, samt at det normalt også gjelder for de fleste andre filmklubber i Norge. Medlemskort selges og er gyldig halvårsvis; vår og høst. VÅR: i salg i perioden 1/11 - 30/4, gyldig i perioden 1/11 - 30/6. HØST: i salg i perioden 1/5 - 31/10, gyldig i perioden 1/5 - 31/12.
Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.