Film

Kvinnebyen. Regi: Federico Fellini, Italia/Frankrike 1980

La città delle donne. Regi: Federico Fellini, Italia/Frankrike, 1980. Manus: Fellini, Bernardino Zapponi og Brunello Rondi. Foto: Guiseppe Rotunno. Musikk: Luis Bacalov. Medv: Marcello Mastroianni, Anna Prucnal, Bernice Stegers m.fl. Italiensk tale, norske undertekster. 35mm, farger, 2 t 19 min. Kvinnebyen I et fritt, fabulerende filmspråk der drømmens logikk styrer billedstrømmen fokuserer Fellini på de uforenelige motsetningene mellom kjønnene. Fellinis alter ego - Snaporaz i Mastroiannis skikkelse - sovner inn på et tog, og drømmen tar ham med på en reise inn i et ukjent univers av forskjellige kvinnetyper. Snaporaz går av toget sammen med en forførende kvinne. De ender opp på en feministkongress der han konfronteres med sitt eget kjønnsliv. Fascinasjonen over kvinnene snus til redsel, og i et forsøk på å rømme, haiker han med en bil full av skremmende tenåringsjenter. Igjen føler han seg truet, men blir reddet av en ukjent mann som tar ham med til kongressens motpol - en ungkarsvilla med kvinnediskriminerende og "penisforlengende" interiør. Senere føres han gjennom en rutsjebane fra et hull i veggen, og ender opp i en skjebnesvanger rettssak der han må forsvare sitt eget kvinnesyn. Fellinis film er laget i etterdønningene av 1970-tallets kvinnebevegelse, og fokuserer på forvirring og ekstremisme ved de nye kjønnsidealene. Produktet er fragmentarisk, satirisk og drømmeaktig - men som Fellini selv har uttalt: "Mine filmer trenger ingen introduksjon for å bli forstått. Alle må få lov å legge i dem hva de vil." olep -------------------------- Billetter Koster kr 40,- Billettsalget starter 20 minutter før forestilling. Visningssteder: Cinemateket USF har filmvisninger i Cinematek-salen på USF Verftet, Georgernes verft 12 på Nordnes, normalt tirsdager, onsdager, fredager og søndager kl. 19.00 og 21.00. Bergen filmklubb og Cinemateket USF viser film. Faktisk rundt 200 titler i året, noe som er like mange filmer som Bergen Kino viser. Vi tilbyr våre medlemmer filmer fra hele filmhistorien. Fra 1895 til dags dato; fra 15-timers drama til ettminutts kortfilmer; film som aldri har vært vist i Norge og klassikere som kan ses om og om igjen til øyet blir stort som en vott; regissørserier og sjanger- og temapresentasjoner; kalkuner og mesterverk; avant garde, kunst og kitsch; velkjent og ukjent, små lokale og store internasjonale produksjoner; barnefilmer og splatterkomedier... Du bør kunne finne noe av interesse her. Medlemskort: gyldighet og salgsperioder På grunn av kinoloven må man være medlem av Bergen filmklubb og Cinemateket USF for å se filmene som vises. Medlemsskap koster kroner 90,-og er å få kjøpt i billettsalget før alle visningene. Merk at medlemskortet gjelder for både Bergen filmklubb og Cinemateket USF, samt at det normalt også gjelder for de fleste andre filmklubber i Norge. Medlemskort selges og er gyldig halvårsvis; vår og høst. VÅR: i salg i perioden 1/11 - 30/4, gyldig i perioden 1/11 - 30/6. HØST: i salg i perioden 1/5 - 31/10, gyldig i perioden 1/5 - 31/12.
Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.