Film

Intervista. Regi: Federico Fellini, Italia 1988

Intervista. Regi: Federico Fellini, Italia, 1988. Manus: Federico Fellini og Gianfranco Angelucci. Foto: Tonino Delli Colli. Musikk: Nicola Piovani. Medv: Federico Fellini, Sergio Rubini, Paola Liguori, Anita Ekberg, Marcello Mastroianni m.fl. Italiensk tale, norske undertekster. 35mm, farger, 1 t 45 min. Intervista Fellini har selv gitt Intervista merkelappen "filmetto" - liten film. Med det mener han at filmen er en upretensiøs og intim hyllest til den gruppen filmskapere han selv tilhører, de som bruker film som et personlig og kunstnerisk uttrykk, og som er minimalistiske i effektbruken. Fellini så nemlig med gru på det stadig økende fokuset på teknologiske nyvinninger og spesialeffekter. Intervista er en kompleks metafilm, men begynner enkelt nok. Utgangspunktet er produksjonslokalene Cinecittà utenfor Roma. Fellini holder på med forberedelsene til innspillingen av en ny film. "Amerika" av Franz Kafka skal filmatiseres, og Fellini blir fulgt av et japansk filmteam som vil lage en dokumentar om dette. Fiksjonslagene i filmen er flere: det er rekonstruerte tilbakeblikk fra da Fellini kom til Cinecittà for første gang. Portrettert av en yngre skuespiller får vi se Fellini observere en regissør i arbeid. Så blir illusjonen brutt, idet Fellini selv går inn på settet og korrigerer den yngre utgaven av seg sjelv. Som publikum er vi ikke bare vitne til forberedelsene av én, men av to filmer. Da er det heller ikke så overraskende at verken filmen "America" eller den japanske dokumentaren blir noe av. Filmen som vi følger under produksjonsprosessen i Intervista er den ferdige filmen Intervista. Den presenterer seg selv til sitt publikum i sin egen skapelsesprosess. olep -------------------------- Billetter Koster kr 40,- Billettsalget starter 20 minutter før forestilling. Visningssteder: Cinemateket USF har filmvisninger i Cinematek-salen på USF Verftet, Georgernes verft 12 på Nordnes, normalt tirsdager, onsdager, fredager og søndager kl. 19.00 og 21.00. Bergen filmklubb og Cinemateket USF viser film. Faktisk rundt 200 titler i året, noe som er like mange filmer som Bergen Kino viser. Vi tilbyr våre medlemmer filmer fra hele filmhistorien. Fra 1895 til dags dato; fra 15-timers drama til ettminutts kortfilmer; film som aldri har vært vist i Norge og klassikere som kan ses om og om igjen til øyet blir stort som en vott; regissørserier og sjanger- og temapresentasjoner; kalkuner og mesterverk; avant garde, kunst og kitsch; velkjent og ukjent, små lokale og store internasjonale produksjoner; barnefilmer og splatterkomedier... Du bør kunne finne noe av interesse her. Medlemskort: gyldighet og salgsperioder På grunn av kinoloven må man være medlem av Bergen filmklubb og Cinemateket USF for å se filmene som vises. Medlemsskap koster kroner 90,-og er å få kjøpt i billettsalget før alle visningene. Merk at medlemskortet gjelder for både Bergen filmklubb og Cinemateket USF, samt at det normalt også gjelder for de fleste andre filmklubber i Norge. Medlemskort selges og er gyldig halvårsvis; vår og høst. VÅR: i salg i perioden 1/11 - 30/4, gyldig i perioden 1/11 - 30/6. HØST: i salg i perioden 1/5 - 31/10, gyldig i perioden 1/5 - 31/12.
Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.