Film

8 1/2 . Regi: Federico Fellini, Italia 1963

8½. Regi: Federico Fellini, Italia/Frankrike, 1963. Manus: Federico Fellini og Ennio Flaiano. Foto: Gianni Di Venanzo. Musikk: Nino Rota. Medv: Marcello Mastroianni, Claudia Cardinale, Anouk Aimée, Sandra Milo, Rossella Falk m.fl. Italiensk, engelsk, fransk og tysk tale, norske undertekster. 35mm, s/hv, 2 t 18 min. 8½ Den desillusjonerte stjerneregissøren Guido Anselmi legges inn på nervesanatorium etter et mindre sammenbrudd. Han er på jakt etter fred og ro, men utsettes for det komplette kaos – ikke bare fra omgivelsene, men også fra sitt eget slitne sinn. Guido er i ferd med å lage en film, men ettersom 8½ skrider frem blir det mer og mer uklart hva som er regissørens minner, håp og drømmer, og hva som faktisk finner sted. Han drømmer om sin strenge mor, som skifter ham og blir til en prostituert fra hans barndom, som igjen blir til hans kone – før han ender opp i et harem hvor alle kvinnene fra fortiden hans dukker opp. Guidos sammenbrudd står i stadig skarpere relieff etter hvert som han beskriver tingene han vil oppnå: Filmen han vil lage skal inneholde alt fra en meditasjon over den katolske bevissthet til et besøk fra det ytre rom, samtidig som ingen av de involverte får se noe manus. 8½ er den ultimate metafilmen, og skildrer Fellinis egne kvaler i forsøkene på å lage den perfekte film. Underveis krydres plotutviklingen av Guidos samtaler med en av produsentene om filmmediets potensial som instrument for filosofisk erkjennelse, samtaler som stadig refererer til filmen Guido vil lage – eller til den filmen vi ser? red./olep -------------------------- Billetter Koster kr 40,- Billettsalget starter 20 minutter før forestilling. Visningssteder: Cinemateket USF har filmvisninger i Cinematek-salen på USF Verftet, Georgernes verft 12 på Nordnes, normalt tirsdager, onsdager, fredager og søndager kl. 19.00 og 21.00. Bergen filmklubb og Cinemateket USF viser film. Faktisk rundt 200 titler i året, noe som er like mange filmer som Bergen Kino viser. Vi tilbyr våre medlemmer filmer fra hele filmhistorien. Fra 1895 til dags dato; fra 15-timers drama til ettminutts kortfilmer; film som aldri har vært vist i Norge og klassikere som kan ses om og om igjen til øyet blir stort som en vott; regissørserier og sjanger- og temapresentasjoner; kalkuner og mesterverk; avant garde, kunst og kitsch; velkjent og ukjent, små lokale og store internasjonale produksjoner; barnefilmer og splatterkomedier... Du bør kunne finne noe av interesse her. Medlemskort: gyldighet og salgsperioder På grunn av kinoloven må man være medlem av Bergen filmklubb og Cinemateket USF for å se filmene som vises. Medlemsskap koster kroner 90,-og er å få kjøpt i billettsalget før alle visningene. Merk at medlemskortet gjelder for både Bergen filmklubb og Cinemateket USF, samt at det normalt også gjelder for de fleste andre filmklubber i Norge. Medlemskort selges og er gyldig halvårsvis; vår og høst. VÅR: i salg i perioden 1/11 - 30/4, gyldig i perioden 1/11 - 30/6. HØST: i salg i perioden 1/5 - 31/10, gyldig i perioden 1/5 - 31/12.
Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.