Film

Tilfellet Morgan. Regi: Karel Reisz, Storbritannia 1966

Morgan - A Suitable Case for Treatment. Regi: Karel Reisz, Storbritannia, 1966. Manus: David Mercer. Foto: Larry Pizer. Musikk: John Dankworth. Medv: Vanessa Redgrave, David Warner, Robert Stephens, Irene Handl m.fl. Engelsk tale, norske undertekster. 35mm, s/hv, 1 t 37 min. Tilfellet Morgan Tilfellet Morgan er et resultat av at 1960-tallets britiske popkultur banet veien for nye og mer lekende retninger også i andre kulturuttrykk. I filmens verden la flere av de innbitte sosialrealistene fra 1950-tallets “Free Cinema” til side prosjektet med å utforske arbeiderklassens livsvilkår, og kastet seg i stedet ut i surrealisme-inspirerte filmer krydret med makabre innfall og svart humor. Lindsay Anderson lagde opprørsfantasien If... (1968), mens Karel Reisz slo til med den psykoanalyse-inspirerte komedien Tilfellet Morgan. Med gode porsjoner svart humor utforsker han forholdet mellom normalitet og galskap, og betrakter med et skrått blikk hva som hender når de to sfærene kolliderer. Morgan er en kunstner som har problemer med rollen som anstendig samfunnsborger. Han passer mildt sagt ikke inn i ni-til-fire-samfunnet. Best liker han seg når han lever seg inn i rollen som Tarzan og redder sin kjære Leonie fra glupske krokodiller og løver. Hans mange irrasjonelle innfall gjør ham til en slitsom partner, og Leonie innleder et forhold til en annen mann. I sorg og frustrasjon starter nå Morgan en fandenivoldsk geriljakrig for å erobre tilbake sin elskede. Som tilskuer opplever vi kidnappinger, bombeattentater og Morgan som gorilla lik en hevnende King Kong. På motsatt side slites Leonie stadig sterkere mellom sine to menn. Tilfellet Morgan et lite unikum av en film, ikke minst på grunn av de glitrende skuespillerprestasjonene til Dick Warner som Morgan og Vanessa Redgrave som Leonie. CiO/red. -------------------------- Billetter Koster kr 40,- Billettsalget starter 20 minutter før forestilling. Visningssteder: Cinemateket USF har filmvisninger i Cinematek-salen på USF Verftet, Georgernes verft 12 på Nordnes, normalt tirsdager, onsdager, fredager og søndager kl. 19.00 og 21.00. Bergen filmklubb og Cinemateket USF viser film. Faktisk rundt 200 titler i året, noe som er like mange filmer som Bergen Kino viser. Vi tilbyr våre medlemmer filmer fra hele filmhistorien. Fra 1895 til dags dato; fra 15-timers drama til ettminutts kortfilmer; film som aldri har vært vist i Norge og klassikere som kan ses om og om igjen til øyet blir stort som en vott; regissørserier og sjanger- og temapresentasjoner; kalkuner og mesterverk; avant garde, kunst og kitsch; velkjent og ukjent, små lokale og store internasjonale produksjoner; barnefilmer og splatterkomedier... Du bør kunne finne noe av interesse her. Medlemskort: gyldighet og salgsperioder På grunn av kinoloven må man være medlem av Bergen filmklubb og Cinemateket USF for å se filmene som vises. Medlemsskap koster kroner 90,-og er å få kjøpt i billettsalget før alle visningene. Merk at medlemskortet gjelder for både Bergen filmklubb og Cinemateket USF, samt at det normalt også gjelder for de fleste andre filmklubber i Norge. Medlemskort selges og er gyldig halvårsvis; vår og høst. VÅR: i salg i perioden 1/11 - 30/4, gyldig i perioden 1/11 - 30/6. HØST: i salg i perioden 1/5 - 31/10, gyldig i perioden 1/5 - 31/12.
Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.