Film

The Knack ...and how to get it. Regi: Richard Lester, Storbritannia 1965

The Knack .and How to Get It. Regi: Richard Lester, Storbritannia, 1965. Manus: Richard Lester. Foto: David Watkin. Musikk: John Barry. Medv: Michael Crawford, Ray Brooks, Rita Tushingham, Jacqueline Bisset, Charlotte Rampling m.fl. Engelsk tale, utekstet. 35mm, s/hv, 1 t 25 min. The knack ...and how to get it En av de morsomste og mest sprudlende britiske filmene noensinne, og en av de mest tidstypiske ”swinging London”-filmene fra 1960-tallet. ”The Knack”, som tittelen refererer til, er evnen til å tiltrekke seg jenter, og det er noe den keitete læreren Colin definitivt ikke er i besittelse av. Tolen, som Colin deler leilighet med, har derimot fått utdelt rikelig med ”knack”, og Colin ser for seg køer av unge jenter utenfor rommet til Tolen. Colin bestemmer seg etter hvert for å skaffe seg en seng – en større seng enn den Tolen har. Han finner en king size dobbeltseng på en søppelplass, og samtidig møter han Nancy, en landsens jente som nettopp har kommet til byen. Colin tilbyr henne skyss, på den digre senga, og på vei hjem oppstår det søt musikk. Men hva når Tolen kommer inn i bildet igjen? Handlingen er selvsagt ikke det viktigste i denne energiske, småsprø komedien. Regissør Richard Lester hadde hatt suksess med A Hard Day’s Night (se egen omtale) året før, og tok med seg mye av den hektiske energien inn i denne filmen. The Knack ...and How to Get It er en av de få reindyrka komediene som har vunnet Gullpalmen i Cannes, og har siden blitt stående som en klassiker i den britiske filmen. Jan Langlo (CiO) -------------------------- Billetter Koster kr 40,- Billettsalget starter 20 minutter før forestilling. Visningssteder: Cinemateket USF har filmvisninger i Cinematek-salen på USF Verftet, Georgernes verft 12 på Nordnes, normalt tirsdager, onsdager, fredager og søndager kl. 19.00 og 21.00. Bergen filmklubb og Cinemateket USF viser film. Faktisk rundt 200 titler i året, noe som er like mange filmer som Bergen Kino viser. Vi tilbyr våre medlemmer filmer fra hele filmhistorien. Fra 1895 til dags dato; fra 15-timers drama til ettminutts kortfilmer; film som aldri har vært vist i Norge og klassikere som kan ses om og om igjen til øyet blir stort som en vott; regissørserier og sjanger- og temapresentasjoner; kalkuner og mesterverk; avant garde, kunst og kitsch; velkjent og ukjent, små lokale og store internasjonale produksjoner; barnefilmer og splatterkomedier... Du bør kunne finne noe av interesse her. Medlemskort: gyldighet og salgsperioder På grunn av kinoloven må man være medlem av Bergen filmklubb og Cinemateket USF for å se filmene som vises. Medlemsskap koster kroner 90,-og er å få kjøpt i billettsalget før alle visningene. Merk at medlemskortet gjelder for både Bergen filmklubb og Cinemateket USF, samt at det normalt også gjelder for de fleste andre filmklubber i Norge. Medlemskort selges og er gyldig halvårsvis; vår og høst. VÅR: i salg i perioden 1/11 - 30/4, gyldig i perioden 1/11 - 30/6. HØST: i salg i perioden 1/5 - 31/10, gyldig i perioden 1/5 - 31/12.
Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.