Film

Georgy Girl. Regi: Silvio Narizzano, Storbritannia 1966

Georgy Girl. Regi: Silvio Narizzano, Storbritannia, 1966. Manus: Margaret Forster, etter egen roman. Foto: Kenneth Higgins. Musikk: Alexander Faris og Brian Hunter. Medv: Lynn Redgrave, Charlotte Rampling, James Mason, Alan Bates m.fl. Engelsk tale, norske undertekster. 35mm, s/hv, 1 t 39 min. Georgy Girl Den godmodige Georgy har avfunnet seg med å være en lubben, ufiks jente. Hun ser opp til den vakre, men iskalde romvenninnen Meredith, som har kapret en flott mann og lever det glade liv i Swinging London. Tingene får en brå vending da Meredith blir gravid - hun er slett ikke klar for å gi opp den sorgløse tilværelsen sin. Snart begynner forloveden hennes å lure på om han har valgt den rette av de to jentene. Georgy Girl er basert på Margaret Forsters roman ved samme navn. Lynn Redgrave overtok i siste liten rollen som Georgy etter søsteren Vanessa. Etter premieren i Oslo skrev Arbeiderbladet: ”Noe av det mest sjarmerende vi har sett på en stund… Så sprelsk skildret at salen fort vekk skoggerlo i går.” Denne frilynte komedien om sexvaner i Swinging London var modig for sin tid. Den er rett på sak og uten filter, og endrer stadig tempo og tone på en lekende lett måte. Dette støttes godt opp av både musikk og foto, som fanger karakterenes humørsvingninger og æraens preg av at alt er i endring. Birgitte Rustad Wegener (CiO)/red. -------------------------- Billetter Koster kr 40,- Billettsalget starter 20 minutter før forestilling. Visningssteder: Cinemateket USF har filmvisninger i Cinematek-salen på USF Verftet, Georgernes verft 12 på Nordnes, normalt tirsdager, onsdager, fredager og søndager kl. 19.00 og 21.00. Bergen filmklubb og Cinemateket USF viser film. Faktisk rundt 200 titler i året, noe som er like mange filmer som Bergen Kino viser. Vi tilbyr våre medlemmer filmer fra hele filmhistorien. Fra 1895 til dags dato; fra 15-timers drama til ettminutts kortfilmer; film som aldri har vært vist i Norge og klassikere som kan ses om og om igjen til øyet blir stort som en vott; regissørserier og sjanger- og temapresentasjoner; kalkuner og mesterverk; avant garde, kunst og kitsch; velkjent og ukjent, små lokale og store internasjonale produksjoner; barnefilmer og splatterkomedier... Du bør kunne finne noe av interesse her. Medlemskort: gyldighet og salgsperioder På grunn av kinoloven må man være medlem av Bergen filmklubb og Cinemateket USF for å se filmene som vises. Medlemsskap koster kroner 90,-og er å få kjøpt i billettsalget før alle visningene. Merk at medlemskortet gjelder for både Bergen filmklubb og Cinemateket USF, samt at det normalt også gjelder for de fleste andre filmklubber i Norge. Medlemskort selges og er gyldig halvårsvis; vår og høst. VÅR: i salg i perioden 1/11 - 30/4, gyldig i perioden 1/11 - 30/6. HØST: i salg i perioden 1/5 - 31/10, gyldig i perioden 1/5 - 31/12.
Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.