Film

Alfie. Regi: Lewis Gilbert, Storbritannia 1966

Alfie. Regi: Lewis Gilbert, Storbritannia, 1966. Manus: Bill Naughton, etter egen roman og skuespill. Foto: Otto Heller. Musikk: Sonny Rollins. Medv: Michael Caine, Shelley Winters, Millicent Martin, Julia Foster m.fl. ngelsk tale, norske undertekster. 35mm, farger, 1 t 54 min. Alfie Alfie Elkins er den seksuelle frigjøringens skumleste bieffekt: Han har et høyt dameforbruk, og mellom slagene øser han gjerne av sine filosoferinger omkring ungkarslivet. Alfie er en ladykiller som sjelden blir følelsesmessig involvert med sine kvinner, og enn så lenge passer det ham utmerket. Alfie bidro kraftig til å befeste Michael Caine - og cockney-aksent - som det cooleste sekstitallet hadde å by på. Filmens teateropphav merkes i Caines mange monologer framført rett til kamera, og filmen var forbildet da Stephen Frears i 2000 skulle spille inn High Fidelity. Alfie ble også oppfattet som provoserende av mange i sin samtid - de drøyeste delene av historien ble til og med tonet ned da Jude Law skulle tolke rollen i en ellers habil nyinnspilling fra 2004. Alfie (og spesielt Caine) mottok en rekke priser og nominasjoner da den kom ut, og Caine skal ha all ære for å spille en fæl karakter med imponerende selvsikkerhet og overbevisning. Med sine gnistrende dialoger sjarmerer han publikum på samme måte som han sjarmerer damene. Det er umulig å ikke bry seg om ham, og derfor kan vi ikke avskrive ham som en tufsete idiot når virkeligheten demrer for ham. Birgitte Rustad Wegener (CiO)/red. -------------------------- Billetter Koster kr 40,- Billettsalget starter 20 minutter før forestilling. Visningssteder: Cinemateket USF har filmvisninger i Cinematek-salen på USF Verftet, Georgernes verft 12 på Nordnes, normalt tirsdager, onsdager, fredager og søndager kl. 19.00 og 21.00. Bergen filmklubb og Cinemateket USF viser film. Faktisk rundt 200 titler i året, noe som er like mange filmer som Bergen Kino viser. Vi tilbyr våre medlemmer filmer fra hele filmhistorien. Fra 1895 til dags dato; fra 15-timers drama til ettminutts kortfilmer; film som aldri har vært vist i Norge og klassikere som kan ses om og om igjen til øyet blir stort som en vott; regissørserier og sjanger- og temapresentasjoner; kalkuner og mesterverk; avant garde, kunst og kitsch; velkjent og ukjent, små lokale og store internasjonale produksjoner; barnefilmer og splatterkomedier... Du bør kunne finne noe av interesse her. Medlemskort: gyldighet og salgsperioder På grunn av kinoloven må man være medlem av Bergen filmklubb og Cinemateket USF for å se filmene som vises. Medlemsskap koster kroner 90,-og er å få kjøpt i billettsalget før alle visningene. Merk at medlemskortet gjelder for både Bergen filmklubb og Cinemateket USF, samt at det normalt også gjelder for de fleste andre filmklubber i Norge. Medlemskort selges og er gyldig halvårsvis; vår og høst. VÅR: i salg i perioden 1/11 - 30/4, gyldig i perioden 1/11 - 30/6. HØST: i salg i perioden 1/5 - 31/10, gyldig i perioden 1/5 - 31/12.
Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.