Film

A hard day's night. Regi: Richard Lester, Storbritannia 1964

A Hard Day's Night. Regi: Richard Lester, Storbritannia, 1964. Manus: Alun Owen. Foto: Gilbert Taylor. Musikk: Paul McCartney. Medv: The Beatles, Wilfrid Brambell, Norman Rossington, Victor Spinetti m.fl. Engelsk tale, norske undertekster. 35mm, s/hv, 1 t 25 min. A Hard Day's Night Richard Lesters impresjonistiske beretning om 24 kaotiske timer i John, Paul, George og Ringos liv er en fantastisk musikal-komedie, som viser Liverpools berømte sønner på sitt mest lekende, kreative og fandenivoldske. På en forbilledlig måte overfører A Hard Day’s Night musikkens iboende energi til det visuelle. Filmen beveger seg fra eventyr til cinéma vérité, veksler frydefullt mellom det abstrakte, absurde og realistiske – og gir oss store øyeblikk av så vel parodi og satire, som uforfalsket tull og tøys. A Hard Day’s Night er en modig film for sin tid. Dette er tross alt et portrett av verdens mest populære band på høyden av sin karriere. Filmens smittende anarkistiske energi – personifisert av The Beatles selv – er et resultat av Lesters modige valg om å følge sin egen smak og nese i stedet for å spille safe. Godt hjulpet av Owens fantasifulle, plot-løse manus, ville han – i stedet for å forsøke å overbevise streitingene om at The Beatles var respektable – framstille gruppen som den var. Og det har han fått til. Denne filmen er The Beatles anno 1964, og din popkulturelle dannelse avhenger av å ha sett den. CiO/red. -------------------------- Billetter Koster kr 40,- Billettsalget starter 20 minutter før forestilling. Visningssteder: Cinemateket USF har filmvisninger i Cinematek-salen på USF Verftet, Georgernes verft 12 på Nordnes, normalt tirsdager, onsdager, fredager og søndager kl. 19.00 og 21.00. Bergen filmklubb og Cinemateket USF viser film. Faktisk rundt 200 titler i året, noe som er like mange filmer som Bergen Kino viser. Vi tilbyr våre medlemmer filmer fra hele filmhistorien. Fra 1895 til dags dato; fra 15-timers drama til ettminutts kortfilmer; film som aldri har vært vist i Norge og klassikere som kan ses om og om igjen til øyet blir stort som en vott; regissørserier og sjanger- og temapresentasjoner; kalkuner og mesterverk; avant garde, kunst og kitsch; velkjent og ukjent, små lokale og store internasjonale produksjoner; barnefilmer og splatterkomedier... Du bør kunne finne noe av interesse her. Medlemskort: gyldighet og salgsperioder På grunn av kinoloven må man være medlem av Bergen filmklubb og Cinemateket USF for å se filmene som vises. Medlemsskap koster kroner 90,-og er å få kjøpt i billettsalget før alle visningene. Merk at medlemskortet gjelder for både Bergen filmklubb og Cinemateket USF, samt at det normalt også gjelder for de fleste andre filmklubber i Norge. Medlemskort selges og er gyldig halvårsvis; vår og høst. VÅR: i salg i perioden 1/11 - 30/4, gyldig i perioden 1/11 - 30/6. HØST: i salg i perioden 1/5 - 31/10, gyldig i perioden 1/5 - 31/12.
Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.