Film

Legenden om Till, regi: Kontsjalovskij, Sovjet 1977

Legenda o Tile. Regi: Andrej Mikhalkov-Kontsjalovskij, Sovjetunionen, 1977. Manus: Aleksandr Aleksandrovitsj Alov og Vladimir Naumovitsj Naumo, basert på en roman av Charles de Koster. Foto: Valentin Tsjelesnjakov. Musikk: Nikolaij Karetnikov. Medv: Lembit Ulfsak, Natalia Belokhvostikova, Evgenij Leonov, Alla Demidova m.fl. Russisk tale, norske undertekster. 35mm, farger, 2 t 26 min. Legenden om Till Till Eulenspiegel har levd som sagnskikkelse i folkedypet siden 1300-tallet. De første nedtegnelsene om hans tallrike eventyr skjedde allerede på 1500-tallet. Till representerer den folkelige helten som tør sette seg opp mot autoriteter, både gjennom åpen motstand og ved hjelp av infame skøyerstreker. Som alle ekte helter dukker han alltid opp der hvor nøden er størst. Filmen Legenden om Till tar utgangspunkt i en roman av nederlenderen Charles de Koster, hvor forfatteren har diktet videre på eldre folkelige kilder. Handlingen foregår på 1500-tallet, og er lagt til nederlandenes frihetskamp mot spanske erobrere. Legenden om Till er et fascinerende stykke celluloid – en spektakulær eventyrfilm som mer enn noe passer det gamle uttrykket "visuelt fyrverkeri". Her er grotesk realisme vevet sammen med fantasi, skjønnhet, eventyr og spenning. Filmens flotte tablåer er ofte direkte sitater fra kjente malerier av 1500-talls-kunstnere som Breugel, Bosch og Van Eyck. En sovjetisk eventyrfilm som siterer høydepunkter fra europeisk kunsthistorie – hvor spektakulært er det? Det er i det hele tatt underlig å forstå at en film som på en så tydelig måte feirer opprør, frihetskamp og livsglede kunne bli laget i det politiske klimaet som rådet i Sovjetunionen på slutten av 1970-tallet. Legenden om Till er en film som ikke bare er svært vanskelig å få sett, den er også svært vanskelig å glemme. ............ Billetter Koster kr 40,- Billettsalget starter 20 minutter før forestilling. Visningssteder: Cinemateket USF har filmvisninger i Cinematek-salen på USF Verftet, Georgernes verft 12 på Nordnes, normalt tirsdager, onsdager, fredager og søndager kl. 19.00 og 21.00. Bergen filmklubb og Cinemateket USF viser film. Faktisk rundt 200 titler i året, noe som er like mange filmer som Bergen Kino viser. Vi tilbyr våre medlemmer filmer fra hele filmhistorien. Fra 1895 til dags dato; fra 15-timers drama til ettminutts kortfilmer; film som aldri har vært vist i Norge og klassikere som kan ses om og om igjen til øyet blir stort som en vott; regissørserier og sjanger- og temapresentasjoner; kalkuner og mesterverk; avant garde, kunst og kitsch; velkjent og ukjent, små lokale og store internasjonale produksjoner; barnefilmer og splatterkomedier... Du bør kunne finne noe av interesse her. Medlemskort: gyldighet og salgsperioder På grunn av kinoloven må man være medlem av Bergen filmklubb og Cinemateket USF for å se filmene som vises. Medlemsskap koster kroner 90,-og er å få kjøpt i billettsalget før alle visningene. Merk at medlemskortet gjelder for både Bergen filmklubb og Cinemateket USF, samt at det normalt også gjelder for de fleste andre filmklubber i Norge. Medlemskort selges og er gyldig halvårsvis; vår og høst. VÅR: i salg i perioden 1/11 - 30/4, gyldig i perioden 1/11 - 30/6. HØST: i salg i perioden 1/5 - 31/10, gyldig i perioden 1/5 - 31/12.
Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.