Film

I slik en natt, regi Maartmann-Moe, Norge 1959

I slik en natt. Regi: Sigval Maartmann-Moe, Norge, 1958. Manus: Colbjørn Helander og Sigval Maartmann-Moe. Foto: Per G. Jonson. Musikk: Ludwig van Beethoven m.fl. Medv: Anne-Lise Tangstad, Joachim Holst-Jensen, Lalla Carlsen, Ottokar Panning, Günther Hüttmann m.fl. Norsk tale, utekstet. 35mm, s/hv, 1 t 38 min. I slik en natt Nazi-Tysklands jødeforfølgelser rammet både jøder i Tyskland og i de tyskokkuperte områdene. Med formål å utslette det jødiske folk ble det bygget konsentrasjonsleire i Tyskland og Polen. Halvparten av de ca. 1500 jødene som bodde i Norge ble sendt til slike leire. Bare 25 overlevde, og av dem ingen kvinner og barn. Den andre halvpartene av jødene i Norge unnslapp, mange takket være "grenseloser" som førte dem gjennom skogene i det østlige Norge til Sverige. I november 1942 forbereder den tyske okkupasjonsmakten deportasjonen av de norske jødene. Den jødiske legen dr. Lehmann kaster seg ut av vinduet da tyskerne skal arrestere ham. Før han dør ber han sin kollega dr. Liv Kraft om å redde en gruppe jødiske barn fra et barnehjem før tyskerne tar dem. Hun er uten kontakt med motstandsbevegelsen, og ser ingen annen løsning enn å ta med seg barna til sin gamle onkel, komponisten Goggen, og hans husholderske Maren. Disse bor i et stort hus på Nordstrand, og oppgaven med å skjule barna der blir langt fra uproblematisk. Filmen er ikke dokumentarisk, men skildrer likevel faktiske hendelser. Flere kvinner reddet barn, men de er her samlet i én person. Tittelen "I slik en natt" (da får du bønner Gud) er hentet fra Henrik Wergelands dikt "Jøden". ............ Billetter Koster kr 40,- både på Bergen filmklubb og på Cinemateket USF. Billettsalget starter 20 minutter før forestilling. Visningssteder: Cinemateket USF har filmvisninger i Cinematek-salen på USF Verftet, Georgernes verft 12 på Nordnes, normalt tirsdager, onsdager, fredager og søndager kl. 19.00 og 21.00. Bergen filmklubb og Cinemateket USF viser film. Faktisk rundt 200 titler i året, noe som er like mange filmer som Bergen Kino viser. Vi tilbyr våre medlemmer filmer fra hele filmhistorien. Fra 1895 til dags dato; fra 15-timers drama til ettminutts kortfilmer; film som aldri har vært vist i Norge og klassikere som kan ses om og om igjen til øyet blir stort som en vott; regissørserier og sjanger- og temapresentasjoner; kalkuner og mesterverk; avant garde, kunst og kitsch; velkjent og ukjent, små lokale og store internasjonale produksjoner; barnefilmer og splatterkomedier... Du bør kunne finne noe av interesse her. Medlemskort: gyldighet og salgsperioder På grunn av kinoloven må man være medlem av Bergen filmklubb og Cinemateket USF for å se filmene som vises. Medlemsskap koster kroner 90,-, og er å få kjøpt i billettsalget før alle visningene. Merk at medlemskortet gjelder for både Bergen filmklubb og Cinemateket USF, samt at det normalt også gjelder for de fleste andre filmklubber i Norge. Medlemskort selges og er gyldig halvårsvis; vår og høst. VÅR: i salg i perioden 1/11 - 30/4, gyldig i perioden 1/11 - 30/6. HØST: i salg i perioden 1/5 - 31/10, gyldig i perioden 1/5 - 31/12
Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.