Film

"Rosemary's Baby", regi: Roman Polanski, USA 1968

I 1960-tallets hypermoderne New York flytter et nygift par inn i et elegant, gotisk leilighetskompleks. Han er frustrert over sin lite vellykkede skuespillerkarriere. Hun er bare litt foruroliget av det eldre, noe eksentriske naboparet som stadig stikker innom. Likevel har de det fint – Rosemary blir gravid, og Guy begynner å få de rollene han alltid har ønsket. Rosemary begynner imidlertid å få mistanke om at Guy har inngått en pakt med en djevelen, og at barnet hun skal føde er Antikrist. Polanski har valgt å formidle hele historien sett gjennom Rosemarys øyne. Derfor kan hennes overnaturlige opplevelser fortolkes som hennes egne fantasifostre. Hele filmen preges av en atmosfære av tvetydighet og tvil: Blir hun voldtatt? Av Satan? Eller bare av sin mann? Er hun hysterisk, eller finnes det virkelig satanister i New York? Er de i så fall i stand til å kalle Satan til jorden for å avle Antikrist med en ny Maria? Rosemary's Baby var Polanskis første film produsert i USA etter at han hadde hatt stor suksess i Europa. Han klarte å ivareta sin europeiske særegenhet, og i Rosemary's Baby rendyrket han til fulle et av sine mest personlige tema som filmskaper: Angsten som gradvis stiger til total panikk. Elementene av frykt har røtter i hans egne traumatiske opplevelser, blant annet var moren ett av de utallige polsk-jødiske ofrene for Holocaust. olep
Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.