Film

"Sorok perij", regi: Grigorij Tsjukhraj

Filmskaperen Grigorij Tsjukhraj er nok mest kjent for den hjertevarme og rørende krigsfilmen Historien om en soldat. Den 41. er filmen han laget i forkant, og muligens kan den kalles et lyrisk drama. Vi overlater resten av denne filmomtalen til Odd Nerdrum: "Jeg har alltid vært opptatt av sovjetrealismen i filmen helt siden jeg begynte på akademiet i 1962. På mange måter er sovjetfilmen fra begynnelsen av 1950- og 1960-årene det som har påvirket meg sterkest fra vårt århundres kultur. Særlig er kjærlighetsskildringene fantastiske, og nettopp i Den 41. er det en kjærlighetsskildring som jeg oppfatter som det mest sublime uttrykk for kitsch noensinne. Jeg har sett en del amerikansk kjærlighetsfilm, men jeg har aldri opplevd kitsch på et så høyt nivå som i denne filmen. Min hang til sovjetisk filmkunst fra denne tiden er nok kanskje mye fordi den er motsatsen til den amerikanske kjærlighetsfilmen. Jeg personlig mener at det som skjedde i sovjetisk film på denne tiden, er høydepunktet i hele filmhistorien opp til i dag - med Den 41. som den fremste av dem alle. Et mesterverk fra ende til annen." Odd Nerdrum/red.
Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.