Film

"The Go-Between", regi: Joseph Losey

Første verdenskrig er i emning. Tretten år gamle Leo tilbringer sommeren i Norfolk, hos den velstående familien til skolekameraten Marcus. Leo forelsker seg i Marcus’ søster Marian, som er i begynnelsen av tyveårene. Som overklassefrøkner flest er Marian forutbestemt til å gifte seg med en rik mann, i dette tilfellet adelsmannen Hugh Trimingham. Det er bare det at hun er dypt forelsket i den fattige bonden Ted. Unge Leo blir etter hvert den hemmelige budbringeren mellom Marian og Ted, noe som gir ham et desillusjonert syn på kjærligheten. The Go-Between er basert på L.P. Hartleys kritikerroste roman med samme navn, og historien er basert på hendelser i Hartleys egen barndom. Harold Pinter har gjort en mesterlig adaptasjon, og utfra den har regissøren Joseph Losey skapt en sterk film om fatal kjærlighet som er dømt til å mislykkes – og hvordan det påvirker livene til alle de involverte. Filmen er vakkert fotografert, kostymene er nydelige og skuespillerprestasjonene er jevnt over svært gode. Losey er kjent for å ha varierende kvalitet på sine filmer, men The Go-Between er definitivt en vellykket film, og dens glans har ikke bleknet med tiden. Gry Eva Michelsen
Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.