Film

"Stand By Me", regi: Rob Reiner

Året er 1959, og i en søvnig småby pakker fire tolv år gamle gutter ned soveposene sine og begir seg ut i skogen. De er på jakt etter et lik – en jevnaldrende gutt er meldt savnet og har sannsynligvis blitt truffet av toget. De fire guttene håper å få en dusør dersom de klarer å finne ham. Stephen Kings novellesamling "Different Seasons" skulle bli til filmene Den gode elev (1998), Frihetens regn (1994), og ikke minst det nydelige opp-vekstdramaet Stand by Me. Historien fortelles gjennom den nå voksne hovedpersonen Gordie, og hver scene i Stand by Me er preget av den nostalgien som gjerne legger seg over barndomsminner. Filmen gir oss det femtitallets USA vi kjenner fra film, komplett med Buddy Holly-soundtrack, Supermann-referanser, rustne cadillacer og slemme guttegjenger med rullings og springkniv. Det virkelig minneverdige ved Stand by Me, er imidlertid ensemblet av prepubertale skuespillere, som helst bør huskes slik de framstår i denne filmen: I dag er Phoenix, Wheaton, Feldman og O'Connell henholdsvis død, Star Trek-skuespiller, tørrlagt alkoholiker og statist i Mariah Carey-videoer (han er ikke engang tjukk lenger!). Men i Stand by Me vil de alltid sitte rundt bålet og snakke om Langbein, tv-serier og Pez, og i det lengste stritte imot en skummel framtid bestående av jenter, avskjeder og avgjørende valg. Birgitte Rustad Wegener
Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.