Film

"Harold and Maude", regi: Hal Ashby

Regissør Hal Ashby er kjent for velspilte, intelligente, humane, velklippede og noen ganger litt vindskeive filmer. Harold & Maude er utvilsomt blant hans beste prestasjoner, og er en av de særeste og svarteste komediene som kom ut av Hollywood på 1970-tallet. Den har en stemning og en tone som ikke ligner så mye annet du har sett. Filmen er like aktuell i dag som da den ble laget for 35 år siden. Den utfordrer fortsatt vårt syn på seksualitet og holdninger til døden, samt setter vår likegyldighet til livet og dets små ting som er annerledes på prøve. Vi møter den livstrette unge mannen Harold som blir fullstendig oversett av sin mor, et overfladisk og meget materialistisk vesen som kompen-serer for mammarollen ved heller å kjøpe ham nye og dyre ting. Han er fascinert av døden, og har som hobby å oppsøke alle de begravelser han kan. Under en begravelse treffer han en likesinnet, den livsglade, eldre damen Maude. Hun viser ham en verden han i sin livløse tilstand aldri kunne forestille seg. Å velge Cat Stevens' musikk til filmen passer som sleng i bukse. Og for alle med sans for fasjonabel syttitallsdesign er Harold & Maude et absolutt må-se. Anna-Lisa Johannessen
Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.