Film

"Att angöra en brygga", regi Tage Danielson

Att angöra en brygga. Regi: Tage Danielsson, Sverige, 1965. Manus: Hans Alfredson og Tage Danielsson. Foto: Martin Bodin. Musikk: Lars Färnlöf. Medv: Monika Zetterlund, Katie Rolfsen, Birgitta Andersson, Hans Alfredson m.fl. Svensk tale, norske undertekster. 35mm, farger, 1 t 46 min. Att angöra en brygga Jeg ramser i vei: komplett anarkistisk, herlig surrealistisk, fullblods slapstick, absurd morsom og fullstendig uforglemmelig. Denne perlen av en Hasseåtage-film står seg godt i selskap med de beste filmprosjektene til både Monthy Pyton- og Saturday Night Live-gjengen. En mer van(n)vittig og hysterisk gledesspreder av en sommerfilm finnes ikke, så kost av deg sanden, putt solbrillene tilbake i etuiet og kom deg inn i cinemateksalen for et tosifret antall befriende latterkuler en av disse to sommerkveldene. Handlingen i filmen er enkel nok. Tre personer er på vei til en øy for å feire sommerkvelden med sine venner på en hytte. Skipperen og hans to gjester ombord i båten er ikke blant de mest sjødyktige, så problemer oppstår når de prøver å få lagt seilbåten til bryggen. Siden krepsene befinner seg på land, og spriten til havs blir den planlagte festen noget amputert om de ikke klarer brasene. Men å komme seg til land er lettere sagt enn gjort. At dette tilsynelatende lille problemet skal kunne bære handlingen i en hundre minutter lang film høres kanskje utrolig ut, men tro meg: Det holder i massevis i de stødige hendene til satirikerne Hans Alfredson og Tage Danielsson. Et must! se komplett informasjon om alle filmer på Cinemateket USFs nettsider. Bruk lenken under.
Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.