Film

"Den ukjente Orson Welles, program 1" Regi: Orson Welles, Diverse, 1968-1984.

Vi har den aller største glede av å presentere fem korte filmer, alle med det til felles at de er av og med Orson Welles, og aldri tidligere har vært vist i Norge. Det er ikke lenge siden de ble tilgjengelige på verdensbasis, og de inneholder materiale som for få år siden var unndratt offentligheten. Dette kortfilmprogrammet er et lite utdrag av det enorme filmmaterialet, alt signert Orson Welles, som ble overlevert Filmmuseum München i 1995. Restaureringsarbeidet har pågått siden da. Orson Welles' Moby Dick Regi: Orson Welles. 1969. 35mm, farger, 22 min. Orson Welles arbeidet med Herman Melvilles roman ”Moby Dick” i årtier: Han regisserte et radiostykke og et skuespill, adapterte skuespillet for fjernsyn, og spilte i John Hustons film. I 1971 begynte han å filme en forkortet versjon av hans egen sceneversjon i sitt hjem i Orvilliers nær Paris. Han spiller selv alle rollene. The Spirit of Charles Lindbergh Regi: Orson Welles. 1984. 35mm, farger, 3 min. Et filmet brev som Welles laget til vennen Bill Cronshaws fødselsdag. Welles’ dårlige helse er fremtredende, og han resiterer en passasje fra Charles Lindberghs dagbok for å oppmuntre sin venn. Dette er siste gang Orson Welles opptrer i en av sine egne filmer. Orson Welles' Vienna Regi: Orson Welles. 1969. 35mm, farger, 8 min. Welles spaserer rundt i Wien mens han snakker om menneskene. Minner fra Carol Reeds Den tredje mann leder ham til å betrakte Wien som et senter for spionasje. Orson Welles' London Regi: Orson Welles. 1968-71. 35mm, farger, 29 min. I 1968 begynte Welles å filme et TV-prosjekt som var ment å presentere forskjellige berømte Europeiske steder, som Wien, Venezia og London. Prosjektet, som skulle hete "Orson's Bag", fikk kuttet støtten, men Welles fortsatte å filme flere episoder. Orson Welles’ London består av fem sekvenser: Churchill, Swinging London, Four Clubmen, Stately Homes og Tailors. Orson Welles' Magic Show Regi: Orson Welles. 1976-85. 35mm, farger, 27 min. Et av de største filmprosjektene de siste ti årene av Welles’ liv var det som skulle blitt en spillefilm kalt ”The Magic Show”. Her skulle han ta publikum inn i en verden av magi og forhekselser.
Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.