Film

"Ukjent Kode", Regi: Michael Haneke, Frankrike/Tyskland/Romania 2000

En mann kaster fra seg en tom papirpose på gaten, og den havner i fanget på en dame som tigger. På et øyeblikk får den ubetenksomme handlingen konsekvenser: En mann som kjefter på posekasteren blir arrestert av politiet for å lage bråk, og tiggersken blir tatt med av politiet og kastes ut av landet fordi hun mangler oppholdstillatelse. Hvordan får våre handlinger konsekvenser som er stikk i strid med intensjonene? Dette spørsmålet stilles i Michael Hanekes film Ukjent kode, som også omhandler kommunikasjon og kjærlighet - alt vevet inn i en samling store og små historier. Som alltid gransker Haneke den verdenen vi lever i, denne gang sett fra Paris. Ukjent kode var Michael Hanekes første film produsert utenfor Østerrike. Filmen ble vist i det internasjonale konkurranseprogrammet under Cannes-festivalen, og vant hovedprisen til den økumeniske juryen.
Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.