Film

Film: Z, Fra./Alg. 1969

Z. Regi: Constantin Costa-Gavras, Frankrike/Algerie, 1969. Manus: Constantin Costa-Gavras og Jorge Semprun. Foto: Raoul Coutard. Musikk: Mikis Theodorakis. Medv: Yves Montard, Irene Papas, Jean-Louis Trintignant, Jacques Perrin m.fl. 35 mm, farger, 2 t 5 min. Z Z er den sanne historien om rettssaken etter drapet på den venstreorienterte politikeren Grigorios Lambrakis. Først virket det som Lambrakis ble drept i en trafikkulykke, men nærmere etterforskning viste at Lambrakis hadde vært offer for en ren likvidering, utført av høytstående politioffiserer på kommando fra det tiltredende militærregimet i Hellas. Z er et symbol på de ekstreme midler fascismen er villig til å ta i bruk for å nå sine mål. Den står også som det perfekte eksempel på filmmediets evne til å formidle politiske budskap. På grunn av kinoloven må man være medlem av Bergen filmklubb og Cinemateket USF for å se filmene som vises. Medlemsskap koster kroner 90,-og er å få kjøpt i billettsalget før alle visningene. Merk at medlemskortet gjelder for både Bergen filmklubb og Cinemateket USF, samt at det normalt også gjelder for de fleste andre filmklubber i Norge. Medlemskort selges og er gyldig halvårsvis; vår og høst. VÅR: i salg i perioden 1/11 - 30/4, gyldig i perioden 1/11 - 30/6. HØST: i salg i perioden 1/5 - 31/10, gyldig i perioden 1/5 - 31/12. Billetter Koster kr 40,- både på Bergen filmklubb og på Cinemateket USF. Billettsalget starter 20 minutter før forestilling.
Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.