Film

Film: Tog under oppsikt, Tsjek. 1966

Ostre sledované vlaky. Regi: Jirí Mentzel, Tsjekkoslovakia, 1966. Manus: Jirí Mentzel, etter en roman av Bohumil Hrabal. Foto: Jaromír Sofr. Musikk: Jiri Pavlik. Medv: Václav Neckár, Jitka Bendová, Vladimir Valenta, Josef Somr, Jirí Mentzel m.fl. 35 mm, s/hv, 1 t 32 min. Tog under oppsikt Denne sjarmerende, morsomme og lettere absurde lille perlen av en film, regnes som den store filmen fra den tsjekkiske nye bølgen på begynnelsen av 1960-tallet – og en av de store tsjekkiske klassikerne overhodet. Handlingen utspiller seg under andre verdenskrig, hvor unge Milos blir sendt avgårde til en avsidesliggende togstasjon i Böhmen. Her tilbringer han dagene stort sett ubesværet av krigen og tyskerne, og får blant annet smake på erotikk for første gang. Tog under oppsikt, som var Jiri Menzels debutfilm, vant i sin tid Oscar for beste fremmedspråklige film. Medlemskort: gyldighet og salgsperioder På grunn av kinoloven må man være medlem av Bergen filmklubb og Cinemateket USF for å se filmene som vises. Medlemsskap koster kroner 90,- og er å få kjøpt i billettsalget før alle visningene. Merk at medlemskortet gjelder for både Bergen filmklubb og Cinemateket USF, samt at det normalt også gjelder for de fleste andre filmklubber i Norge. Medlemskort selges og er gyldig halvårsvis; vår og høst. VÅR: i salg i perioden 1/11 - 30/4, gyldig i perioden 1/11 - 30/6. HØST: i salg i perioden 1/5 - 31/10, gyldig i perioden 1/5 - 31/12. Billetter Koster kr 40,- både på Bergen filmklubb og på Cinemateket USF. Billettsalget starter 20 minutter før forestilling.
Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.