Film

Film: Black Sunday, USA 1977

Black Sunday. Regi: John Frankenheimer, USA, 1977. Manus: E. Lehman, K. Ross og I. Moffat, etter en roman av Thomas Harris. Foto: John A. Alonzo. Musikk: John Williams. Medv: Robert Shaw, Bruce Dern, Marthe Keller, Bekim Fehmiu m.fl. 35 mm, farger, 2.35:1, 2 t 23 min. Black Sunday John Frankenheimer viste allerede på 60-tallet at han var en mester i politisk paranoia på film med thrillere som The Manchurian Candidate og Seconds. Så da han tok for seg Thomas Harris’ roman om et palestinsk terrorangrep på en av de store amerikanske institusjonene – nemlig Superbowl – fikk vi en film langt blekere og mer ambivalent i tonen enn det rådende politiske klimaet skulle tilsi. Nå – etter 9/11 – virker ikke filmen lenger så fjern fra virkeligheten. Tar du forresten linken til Kill Bill vol. 1? Cinemateket USF har filmvisninger i Cinematek-salen på USF Verftet, Georgernes verft 12 på Nordnes, normalt tirsdager, onsdager, fredager og søndager kl. 19.00 og 21.00. Billetter kr. 40,-. Medlemskort er obligatorisk, koster 90 kroner og er å få kjøpt i billettsalget ved hver forestilling. Medlemskortet gjelder også på Bergen filmklubb. Billettsalget starter 20 minutter før filmene.
Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.