Film

Kiss Me Kate, av George Sidney

Kiss Me Kate Kiss Me Kate er filmversjonen av Cole Porter-musikalen med samme tittel. Den handler om en teateroppsetning av Shakespeares "The Taming of the Shrew", der teaterskuespillernes virkelige liv speiler stykket de setter opp. Klassisk backstage-musikal altså, med Porters gnistrende melodier på lydsporet. I likhet med House of Wax (se egen omtale) er det gjort glimrende og underholdende bruk av 3-D i Kiss Me Kate, men denne gang med flere dybdegimmicks. Ser man for eksempel denne i 2-D-versjonen henger ikke ting sammen. På Cinemateket skjønner man imidlertid fort hvorfor Ann Miller i sitt "Too Darn Hot"-nummer drar et rosa chiffon-sjal over kameralinsen. Det blir åpenbart hvorfor instinktet bør si "dukk" når Kathryn Grayson kaster tinnbeger mot publikum mens hun synger "I Hate Men". Og ikke minst, hvorfor Bob Fosse et par år etterpå ble den hotteste koreografen på Broadway. Filmens ubetalelig stiliserte 50-talls-design, med de sterkeste og mest mettede farger man kan tenke seg, er en heldig bonus.
Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.