Film

Twin Peaks - Fire Walk With Me, David Lynch, USA/Frankrike 1992

TWIN PEAKS - FIRE WALK WITH ME Twin Peaks – Fire Walk with Me er en prolog i forhold til TV-serien. Den handler om Laura Palmers siste dager, og sammenhengen mellom Teresa Banks og Laura Palmer blir klargjort. Vi får se hvordan Laura langsomt fremmedgjøres for vennene og kjæresten. Selv om de prøver å holde henne tilbake, forsvinner hun inn i den alkohol- og stoffylte verdenen til Bob, representanten for de mørke kreftene som råder i Twin Peaks. Mark Frost og David Lynch hadde sett for seg at TV-serien Twin Peaks (1990, Bfk v-03) skulle fortsette langt inn i framtiden som en regulær såpeopera. Mordet på Laura Palmer skulle forbli uoppklart, og de mørke kreftene omkring byen skulle bli hovedtemaet. ABC, TV-selskapet som var ansvarlig for serien, ville det annerledes. Da serien var på sitt mest populære, presset de på for å få avslørt Laura Palmers morder. Lynch og Frost ga etter, og etter episoden hvor morderen ble avslørt sank interessen for serien betraktelig. Etter 32 episoder ble den tatt av skjermen. Dette etterlot Frost og Lynch i et vakuum. Det var fortsatt mye de ønsket å fortelle om den videre skjebnen til den lille byen, men også mye de ikke hadde rukket å fortelle om tiden før Laura ble funnet drept. Løsningen ble å vende tilbake med en spillefilm. Med denne filmen skulle Lynch endelig nøste opp de trådene han hadde tenkt å spinne videre på i TV-serien. Dette viste seg å være en tabb