Film

Film: Den grønne solstrålen - Eric Rohmer, 1986

Når den franske sommeren er på sitt varmeste og klammeste, reiser Delphine til Biarritz. Der ligger hun i blå badedrakt mellom alle kroppene på stranda, mer utilpass og selvmedlidende enn noen gang.

Det er sommer i Paris, og den nysingle Delphine vet ikke hva hun skal gjøre med ferieukene sine. Hun reiser til Cherbourg, men finner seg ikke til rette blant de grillende og glade venneparene. Hun reiser til fjellet, men blir ensom og snur før første dagen er omme. Det er juli, det blir august. Når den franske sommeren er på sitt varmeste og klammeste, reiser Delphine til Biarritz. Der ligger hun i blå badedrakt mellom alle kroppene på stranda, mer utilpass og selvmedlidende enn noen gang. Så endrer noe seg til slutt, men det skjer ikke slik Delphine forventet.
Den grønne solstrålen er femte film i Rohmers serie «comédies et proverbes» (komedier og ordspråk), som består av seks filmer fra 1980-tallet, og den vant Gulløven i Venezia i 1986.

Le rayon vert. Regi: Eric Rohmer. Frankrike 1986. Fransk tale, engelske undertekster. DCP, 1 t 37 min.

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.