Film

BIFF: Katteprinsen

En spennende og drømmeaktig animasjonsfilm for hele familien - fra japanske Hiroyuki Morita

En dag redder unge Haru en katt fra å bli påkjørt, og som takk inviterer katten henne til å komme og bo med ham i Kattekongeriket. Som om ikke det var nok, frir katten – som viser seg å være selveste Katteprinsen – til henne, og tolker hennes forvirrede respons som et ja. Mot sin vilje roter Haru seg stadig lenger inn i kattenes mystiske verden, og dersom hun ikke finner en vei ut av Kattekongeriket vil hun til slutt ende opp med selv å bli forvandlet til en katt.

I Norge brukes Studio Ghibli og Hayao Miyazaki ofte som synonymer, men Miyazaki er på ingen måte alene om å ha laget gode filmer for det sagnomsuste animasjonsstudioet. Hiroyuki Morita er langt mindre kjent enn Miyazaki og hans medgrunnlegger Isao Takahata, men hans første – og hittil eneste – film som regissør er et eventyr av klassisk Ghibli-format. Morita har også sitt eget distinkte uttrykk, og det er nettopp disse stilistiske særegenhetene som gjør KATTEPRINSEN til en spennende og drømmeaktig animasjonsfilm for hele familien.

ORIGINALTITTEL:
Neko no Ongaeshi / The Cat Returns
Japan / 2003 / 1 t. 15 min.
SPRÅK:
norsk
UNDERTEKSTER:
norsk
REGI:
Hiroyuki Morita
MANUS:
Reiko Yoshida
PRODUSENT:
Hayao Miyazaki, Takeyoshi Matsushita, Sanchiro Ujie, Koji Hoshino, Tomoo Miyagawa
Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.