Film

Wooden Crosses, Frankrike 1931

Wooden Crosses er en av de sterkeste antikrigsfilmene i historien

Den viste 1. verdenskrig fra soldatenes perspektiv, og røsket kraftig opp i den fremstillingen Frankrikes militære ledere og politikere prøvde å etablere som den «offisielle» versjonen av krigens hendelser. Få filmer har klart å fremstille håpløsheten og marerittet soldatene i skyttergravene kjente på kroppen i slik grad som her. Samtidig er filmen også et filmteknisk mesterverk. Fantastisk fotografert og elegant regissert, men mest imponerende er nok lydsporet, tatt i betraktning de utfordringer man hadde for opptak av lyd så tidlig i lydfilmens historie.

Les croix de bois. Regi: Raymond Bernard. Frankrike 1931. Utleie: Cinematekene. Fransk tale, engelske underteskter. DCP, 1 t 55 min.

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.