Forestillingen finner sted en gang i fremtiden. Vår egen tids fascisme light har tatt overhånd – alle går på geledd, konsumerer, føder barn og dør etter tur. Ingen føler seg lenger alene, ingen har kommunikasjonsproblemer, for de har ingenting å si. Mennesket har endelig funnet seg selv som en stor gruppe og familie. Vi har alle samme mor på jorden og mannen i månen er vår far.
Det høyeste idealet i dette samfunnet er sikkerhet. Samholdet styres gjennom dyrkingen av Mitokondrie-Eva. Mitokondriene som er cellenes energistoff, kan spores fra kvinne til kvinne helt tilbake til en gang i Afrika for drøye 100 000 år siden. Her flyter alle spor sammen til ett. I denne kulten er all konkurranse og frykt fjernet ved hjelp av iscenesatt sladder og rituelle henrettelser. Og siden alle er ett, er det ingen som vet hvem de er. Ingen er spesielle og frykten for døden er ikke-eksisterende. Alle er et jeg. Det eneste du som finnes, er månen; det eneste store og vedtatt uoppnåelige begjærsobjektet. Månen er vår sjels speilbilde. Om man ser nøye etter, ser man tydelig mitokondriet skinne mot oss. Og for å tilfredsstille den eldgamle tradisjonen som vil ha det til at månen er en grønn ost, vil det bli servert grønne pannekaker med patentbeskyttet Emmentaler under forestillingen.
"…the MaisonDahlBonnema trilogy is one of the most remarkable works to hit the stage in the last few years" – De Morgen, Brussel
MaisonDahlBonnema har laget sin egen sjanger i pop-operaen. De startet opp med Love & Orgasm i 1995, og med Rhythm Conference feat.. Inner Splits gjorde de i 2015 et tappert forsøk på å rømme fra antroposentrismen og forlate jorden.
Konsept: MaisonDahlBonnema Medvirkende: Anna Sophia Bonnema, Hans Petter Melø Dahl, Davis Freeman, Joana Preiss. Tekst: Anna Sophia Bonnema. Musikk: Hans Petter Melø Dahl. Kostymer/dekor: MaisonDahlBonnema. Lys: Minna Tiikkanen. Dramaturgi: Robert Steyn.
Produksjon: MaisonDahlBonnema.
Co-produksjon: Needcompany, BIT Teatergarasjen, MAP, Teaterhuset Avantgarden, DanseFestival Barents, Het Veem Teater, de School van Gaasbeek. Støttet av: De Brakke Grond, Amsterdam.