Film

BIFF: Slow West

En av tiårets mest minneverdige westernfilmer - som egentlig er en komedie.
Fra det skotske høylandet til det ville Vesten

Vi befinner oss på slutten av 1800-tallet, hvor Jay, en kjærlighetssyk ungfole fra Skottland, reiser til USA for å gjenforenes med sin store kjærlighet. Til hans overraskelse viser Amerikas ville Vest seg å være mer utfordrende enn først antatt - i alle fall for en vever og naiv 16 år gammel rikmannssønn som er ute på oppdrag i kjærlighetens tjeneste. Heldigvis møter han den barske og livstrette dusørjegeren Silas, som blir hans kompanjong og livvakt - for ikke å si farsfigur. Og sammen begir de seg ut på en reise inn i det ville Vestens (mer eller mindre) mørke hjerte.

SLOW WEST er siste tilskudd til de siste årenes bølge av filmer som byr på nye og utradisjonelle perspektiver på westernsjangeren. Og i motsetning til hva tittelen tilsier, er dette slettes ingen rolig og bedagelig film vi har med å gjøre - snarere er den utpreget uanstrengt og cool i sin fremtoning. Det besynderlige radarparet Jay og Silas møter mang en hindring på sin ferd, noe som legger til rette for både hardkokt action og avvæpnende galgenhumor. Med et fengende soundtrack, overdådige landskapsbilder, og en strålende Michael Fassbender i rollen som Silas, er SLOW WEST en av det inneværende tiårets mest minneverdige westernfilmer - som egentlig er en komedie.

England / New Zealand / 2015 / 1 t. 24 min.
SPRÅK:
engelsk
MEDVIRKENDE:
Michael Fassbender, Kodi Smit-McPhee, Ben Mendelsohn, Caren Pistorius, Rory McCann
REGI:
John Maclean
MANUS:
John Maclean
FOTO:
Robbi Ryan
PRODUSENT:
Iain Canning, Michael Fassbender, Rachel Gardner, Conor McCaughan, Emile Sherman
Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.