Film

BIFF: Arabian nights, volume 1

En unik sjanse til å se Miguel Gomes’ kritikerfavoritt fra Cannes

Miguel Gomes’ ARABIAN NIGHTS var det mest ambisiøse filmprosjektet som ble vist i Cannes i år. Etter å ha fått et internasjonalt gjennombrudd med den kritikerroste TABU i 2012, har Gomes brukt de påfølgende årene på å tegne opp et mystisk, humoristisk, absurd, mangefasettert og ikke minst dypt engasjert bilde av Portugal i kjølvannet av finanskrisen. Med sine sprikende formgrep og tematiske tråder, og en samlet spilletid på seks timer og tjue minutter, er ARABIAN NIGHTS sint, samfunnskritisk og utfordrende filmkunst som kommer til å bli stående som noe av det viktigste fra filmåret 2015.

Filmen tar utgangspunkt i rammefortellingen fra «Tusen og én natt», hvor den unge vakre Sjeherasad forteller én ny historie hver natt for å forhindre den gale kongen Shahryar i å drepe henne. ARABIAN NIGHTS er et lappeteppe av historier, sjangre og stilarter, og starter med en dokumentar om et kriserammet verft i det nordlige Portugal, før den raskt skyter fart inn i andre tankevekkende og underholdende fabler om det moderne Europa.

ORIGINALTITTEL:
As mil e uma noites - Volume 1, o inquieto
Frankrike / Tyskland / Portugal / Sveits / 2015 / 2 t. 5 min.
SPRÅK:
portugisisk
UNDERTEKSTER:
engelsk
MEDVIRKENDE:
Miguel Gomes, Carloto Cotta, Adriano Luz, Rogério Samora, Diogo Dória
REGI:
Miguel Gomes
MANUS:
Telmo Churro, Miguel Gomes, Mariana Ricardo
FOTO:
Mário Castanheira, Sayombhu Mukdeeprom
PRODUSENT:
Sandro Aguilar, Thomas Ordonneau
Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.