Film

FILM: VERDEN VENTER - FØRPREMIERE

Kommer på Bergen Kino - men først på Cinemateket USF. En film som utfordrer med sin uortodokse komposisjon og produksjon

Cinemateket USF
Fredag 5. desember kl. 19.00
Kr 60 for medlemmer i Cinemateket
Kr 100 for andre

PS: Dagen før, den 4. desember kl. 20.00, er det prolog på Landmark der Mariken Halle og Ronja Svenning Bergen stiller i samtale med Maya Økland. Gratis inngang på Landmark.

Cinemateket USF  presenterer den aller første visningen av Verden venter i Bergen. Regissør Mariken Halle kommer på besøk og vil fortelle om filmen og hennes filmprosjekt.
Filmen settes opp på kommer på Bergen Kino den 23. januar 2015.

Mariken Halle er regissør og produsent og har laget filmen Verden venter. Det er en film som bryter med tradisjonell filmskaping i stil, produksjonsform og innhold. Halle vandrer sin egen sti som lett kan la seg kamuflere hos scenekunsten eller billedkunsten, i det hun lar kamera gå over skuespillerne som ofte bare fikk vite kvelden før hvem de skulle være. Dialogen ordner de selv og dette skaper situasjoner som regissøren siden gjør til sitt. Det blir en fortellerform i fri flyt hvor betrakteren oppfordres til å finne sin egen sti i mylderet av skjebner, drømmer og realiteter.

I filmen dukker Halle opp både som skuespiller og som seg selv. Hun beveger seg over ulike roller fra virkelighet til fiksjon på en måte som gjenspeiler et utgangspunkt for filmen, og er et tilbakevendende tema for Mariken Halle som regissør. Hun er opptatt av å skape fiksjonsbilder som tvinger menneskene ut av roller de vanligvis har, og tvinger betrakteren til å se dem på en annen måte.

Som en filmproduksjon er Verden venter en utfordring for den norske filmindustrien. For å motta støtte til å lage film må man jobbe med et erfarent norsk produksjonsselskap. Halle insisterer på å operere fra det egne produksjonsselskapet Vapen och Dramatik, som hun deler med Clara Bodén og Ronja Svenning Berge, samtidig som det er liten tvil om at filmen ikke hører hjemme noe annet sted enn i kinosalen. På den norske kunstscenen finner man en lignende struktur hvor etablerte kunstinstitusjoner i stor grad definerer hvilke kunstnere som får oppmerksomhet og finansiering. Som en konsekvens av dette har det vokst frem et alternativt system i form av kunstnerstyrte rom, hvor kunstnerne selv gjør hevd på definisjonsmakten ved å produsere utstillinger i organisert dugnadsånd.

Parallelt med lanseringen av filmen lanserer Vapen och Dramatik også en serie plakater illustrert av Ronja Svenning Berge.  Se også filmens eget nettsted.

 Les om filmen i Rushprint.

Se facebookevent.


 

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.