Utstilling

Utstilling: Jeremy Welsh/Trond Lossius/Bull.Miletic

Siste utstilling i 2014 presenterer tre ulike kunstprosjekter med sterke fellestrekk - Rester og spor

Visningsrommet USF
Utstillingsåpning 5. desember kl. 18.00
Vises i perioden 5. - 14. desember
Kl. 12.00 - 17.00 hver dag.
Fri adgang

Jeremy Welsh, Trond Lossius, Synne Bull og Dragan Miletic samarbeidet i 2012 - 2013 innenfor kunstresearch prosjektet Re.Place, en undersøkelse av stedskvaliteter gjennom ulike audiovisuelle medier.

Tid, sted, minne, rom, bevegelser, bilder og lyd er grunnelementene i alles kunstprosjekter. Welsh og Lossius har samarbeidet på en rekke ulike prosjekter siden tidlig 2000 tallet, mens Bull.Miletic har jobbet som enhet siden deres første samarbeid i San Francisco på begynnelsen av 2000-tallet.

Bull og Miletic viser installasjonen “Peripherique” bestående av to videofilmer spilt inn fra en bil kjørende rundt Paris' ringvei i to retninger. Filmene vises sammen med en LP plate som går i loop.


Jeremy Welsh viser “Tracings”, et videoarbeid laget som en del av Re:place prosjektet. Filmen ble spilt inn på den nedlagte Spode keramikkfabrikk i Stoke on Trent, Storbritannia, og består av nærbilder av gipsformene som ble brukt i produksjonen av keramiske gjenstander. Den fokuserer bokstavelig på spor og rester i lageret der tusenvis av gamle gipsformer er stablet.

Lossius og Welsh skal også vise en ny installasjon som er en del av det pågående prosjektet “The Atmospherics: Riverdeep, Mountain High”. Dette prosjektet handler også om tid, sted og rom, som utforskes gjennom surroundlyd og høyoppløselig video. Første del av dette prosjektet ble presentert i begynnelsen av november på Stiftelsen 3,14 i Bergen  under tittelen “The Place Sound Builds In Passing”. 

Velkommen til utstillingsåpning 5. desember kl. 18.00.
 

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.