Kurs

Kurs i publishing og sync - med Kai Robøle

Plassering av musikk i film, TV, reklame og spill er en stadig en viktigere inntektskilde for plateselskap, forleggere og musikere.

Sted: USF
11. november kl. 17.00
Gratis for Brak-medlemmer

I løpet av kurset vil Kai gå gjennom:

  • Hva er egentlig publishing og hva gjør et musikkforlag?
  • Hvordan er prosessene, fremgangsmåtene og avtalene involvert i det å skrive låter for andre?
  • Hvordan får man gjort en synch (bruk av låt i film, tv, spill, reklame) og trenger du et musikkforlag til å gjøre denne jobben for deg?
  • Hvordan er relasjonen mellom musikkforlag og plateselskap og hvilke endringer skjer rundt dette i dagens musikkbransje?
  • Hvordan sikre dine rettigheter og tjene penger på din musikk? Hvilke muligheter finnes på intenasjonale marked?

Om Kai Robøle og Waterfall Music

Som drivkraften bak Waterfall Music Group i Oslo har Kai Robøle i over 25 år jobbet med å utvikle musikk, artister, låtskrivere og produsenter for det internasjonale markedet.

Publishing-selskapet Waterfall Music jobber i dag blant annet med katalogene til artister som Susanne Sundfør, Ingrid Olava, Ida Maria, Ida Jenshus, Alfred Hall og Raga Rockers, og selskapets egne låtskrivere har skrevet låter til artister som Kylie Minogue og Ronan Keating, og selskapet har fått inn låter fra sin katalog på TV-serier som Grey’s Anatomy og Gossip Girl og spill som Rock Band 3 og Final Fantasy.

Waterfall driver også et låtskriverutviklingsprogram som tar for seg unge lovende låtskrivere som utvikles til å skrive på et internasjonalt nivå. Kai Robøle er også styreleder for By:larm.
Dette er et nyttig kurs for alle som vil bli mer bevisst på inntektsstrømmer og rettigheter i musikkbransjen. Kai vil gi oss innsikt i hvordan de går fram for å øke inntektene på låtene til sine artister, hvordan få dem brukt i tv-serier, film og andre produksjoner og hva man bør tenke på hvis man vil tjene penger på det internasjonale markedet.

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.