Film

FLÅKLYPA GRAND PRIX - Norges mest sette kinofilm

Billøpet filmes med såpass suggererende kamerabruk at selv den mest bilsterke blir levende i magen!

Cinemateket USF
Søndag 30. november kl. 13.00 og kl. 19.00
Billettsalg ved inngangen like før visning
Kr 80 ordinær
Kr 40 medlemmer
Medlemsskap kr 100

På Flåklypatoppen bor sykkelreperatør og oppfinner Reodor Felgen i fred og fordragelighet sammen med sine to hjelpere; den glade fuglen Solan Gundersen og det melankolske pinnsvinet Ludvig. Lykken varer imidlertid aldri evig. Gledesdreperen er den oppblåste skrythalsen Rudolf Blodstrupmoen. Han er racerfører, og har høstet internasjonal berømmelse med et selvlaget fartsvidunder. I en nyhetssending oppdager imidlertid Felgen at Blodstrupmoens geniale duppedings i motoren som gir ham eventyrlig fart er hans oppfinnelse, og som Blodstrupmoen stjal da han var Felgens assistent for noen år tilbake.

Felgen og hans trofaste kumpaner bestemmer seg for å utfordre Blodstrupmoen i det store Flåklypa Grand Prix med en forbedret utgave av den stjålne oppfinnelsen. Resultatet blir Il Tempo Gigante – en bil med et utall tekniske kvaliteter og finurlige finesser. Det hele resulterer i en thriller av et forrykende bilrace, med en så suggererende kamerabruk at selv den mest bilsterke blir levende i magen.

Da Flåklypa Grand Prix hadde premiere i 1975 skapte den historie. Køene foran kinoene ville ingen ende ta, og den fikk kritikerne til å strø rundt seg med superlativer. Den ble årets film i 1975, og har senere mottatt en rekke priser. Fremdeles er den like populær for nye generasjoner – og de som har sett den tidligere ser den gjerne igjen. Flåklypa Grand Prix innehar fortsatt rekorden som Norges mest sette film på kino, og har hatt stor internasjonal suksess over hele kloden.

olep

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.