Film

UNNI STRAUME - REMAKE.ME

Premiere! Regissøren presenterer sin nye film i samtale med Hans Otto Nicolaysen

Cinemateket USF
Lørdag 15. november kl. 19.00
Billettsalg ved inngangen like før visning
Kr 80 ordinær
Kr 40 medlemmer
Medlemsskap kr 100

Ekstraforestilling, premiere og regissørbesøk!

Lørdag 15. november besøker filmregissør Unni Straume Cinemateket USF og viser sin siste film remake.me. Hun blir intervjuet på scenen av Hans Otto Nicolaysen, og det blir mulighet til å stille spørsmål etter filmen.

Fra presseskrivet til remake.me:
En poetisk reise gjennom livet og arbeidet til en filmskaper, hvor miksen mellom virkelighet og fiksjon skaper nye og overraskende historier.

«I must organize what’s important on a new timeline». Unni Straume tar oss med på en assosiativ reise hvor hun med poetisk rytmesans gjenbesøker øyeblikk fra egen filmografi. Straume gir filmer så forskjellige som Til en ukjent og Musikk for bryllup og begravelser nytt liv i et postmoderne lappeteppe i ånden til den sovjetiske montasjefilmen – ispedd små glimt fra hverdagen ved klippebordet.

Nils Petter Molværs behagelige jazzkomposisjoner bidrar til at et flyktig narrativ føles helhetlig og melodiøst, nærmest dansende. remake.me billedliggjør filmskaperens personlige tidsreise med et kamera som stadig filmer fra buss, tog og fly, men som har kledelige stoppestasjoner som en uforglemmelig replikkveksling fra Thranes metode.

red.

remake.me Regi og manus: Unni Straume. Norge 2014. Musikk: Nils Petter Molvær og Ole Paus. Medv.: Petronella Barker, Bjørn Sundquist, Liv Ullmann, Lena Endre m.fl. Norsk tale, utekstet. DCP, 1 time.

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.