Film

FILM: MACONDO - Sudabeh Mortezai 2014

Macondo er navnet på et lite samfunn av tsjetsjenske flyktninger og asylsøkere i utkanten av Wien. Her møter vi elleve år gamle Ramasan.

Cinemateket USF
Torsdag 11. november kl. 18.00
Tirsdag 13. november kl. 21.00
Billettsalg ved inngangen like før visning
Kr 80 ordinær
Kr 40 medlemmer
Medlemsskap kr 100

Ramasan bor sammen med sin mor og to yngre søstre. Tsjetsjenia er et utpreget patriarkalsk samfunn, og Ramasan vokser opp i skyggen av en avdød far han knapt kan huske. Ramasan slites mellom to kulturer. I henhold til tsjetsjensk skikk kan en gutt på hans alder betraktes som mannen i huset, men ifølge østerriksk lov er han fortsatt et barn. En dag dukker en gammel venn av faren opp i Macondo. Det gir omsider Ramasan en mulighet til å bli bedre kjent med sitt opphav.

Macondo er den første spillefilmen til dokumentarfilmskaperen Sudabeh Mortezai (født 1968), som med dette viser at hennes tålmodige, oppmerksomme blikk også er ypperlig egnet for fiksjon.

BIFF/red.


Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.