Film

FILM: Kidnappingen av Michel Houellebecq

Syv visninger i Cinemateket på USF i november: En strålende morsom kvasidokumentar om hva som skjedde da Houellebecq ble sporløst borte i september 2011. Saken fikk stor oppmerksomhet i fransk media, og noen påstod at han hadde blitt kidnappet av Al-Qaida. Hva skjedde?

Cinemateket USF
Torsdag 6. nov kl. 19.00

Søndag 9. nov kl. 13.00

Søndag 9. nov kl. 21.00

Onsdag 12. nov kl. 19.00

Søndag 16. nov kl. 21.00

Torsdag 20. nov kl. 21.15

Tirsdag 2. des kl. 19.00

Kidnappingen av Michel Houellebecq er en strålende morsom kvasidokumentar om hva som skjedde da Houellebecq ble sporløst borte i september 2011. Saken fikk stor oppmerksomhet i fransk media, og noen påstod at han hadde blitt kidnappet av Al-Qaida. Hva skjedde? Houellebecq har aldri kommentert hendelsen selv. Men nå dukker han altså opp her, i rollen som seg selv, i denne filmen, som handler om at han blir kidnappet av en gjeng med franske skurker. Den sanne historien om hva som skjedde er det kanskje ikke, men fornøyelig er det definitivt. Kidnapperne plasserer ham i et hus i utkanten av Paris, hvor de holder ham fanget og forsyner ham med sigaretter, rødvin og prostituerte. Det hele forløper uten stor dramatikk. For det meste prater de – og det er selvsagt det beste. I velkjent stil reflekterer Houellebecq over livet og kulturen, og kommer med sine små, sylskarpe observasjoner av typen: «Det er ikke så mye kokain og homofili i bokbransjen. Det er mer alkoholisme og pedofili.»
«Det hele er en fascinerende og tidvis hylende morsom undersøkelse av møtet mellom høy- og lavkultur. Og det er til filmens store fortjeneste at det ikke alltid er åpenbart hvem av de involverte som representerer hva.» – Ulrik Eriksen, Morgenbladet.
(Tekst fra CiO)


Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.