Scenekunst

OKTOBERDANS: NÚRIA & GMM - Portal

Núria fra Carte Blanche og Gisle Martens Meyer fra Ugress presenterer en portal, en åpning, en inngang

Studio USF
Mandag 20. oktober kl. 18.00
Tirsdag 21. oktober kl. 12.30
Kr 220 / 110
Billetter i forsalg Billettservice.no

En portal i science fiction-litteraturen er en åpning til en annen verden – enten det er til fortid, nåtid eller framtid – eller til en økt bevissthet. En portal er også en inngang, eller cyber door, til innhold på Internett.

Portal kretser rundt temaene i Douglas Rushkoffs bok Present Shock: When Everything Happens Now, og begrepet digiphrenia, som prøver å fange erfaringen i våre forsøk på å leve i flere utgaver av oss selv på samme tid, spesielt i forhold til det digitale miljøet. De nye medier endrer relasjonen mellom kroppen og bevisstheten. Som en konsekvens endres også vår forståelse av tid og rom. Lever vi våre liv eller simulerer vi at vi lever?

Núria fra Carte Blanche og Gisle fra Ugress møttes på Tryangle 2012 (Performing Arts Research Laboratories, Tanzhaus NRW, Düsseldorf) og samarbeidet i utformingen av La Muda, en danseforestilling for Carte Blanche med premiere på Den Norske Opera i 2012. Gisle og Núrias prosjekter beveger seg omkring de samme temaene, men i forskjellige felt; lyd og musikk for Gisle, dans og bevegelse for Núria.

Supported by:

BIT Teatergarasjen 

Fond For Lyd og Bilde

Bergen Kommune

Cra’p (Spania)

Graner de Barcelona (Spania)

Estruch, Sabadell (Spania)

Espaço do Tempo, Montemor-o-Novo (Portugal)

Thanks to:

Bruno Heydericks, Inga Moen Danielsen, Rui Horta

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.