Scenekunst

Oktoberdans: Mette Ingvartsen - 69 positions

En solo av og med den danske koreografen Mette Ingvartsen, oppstarten på en ny verksyklus kalt The Red Pieces

Røkeriet USF
Onsdag 22. oktober kl. 21:00
Torsdag 23. oktober kl. 12:00
Kr 220 / 110
Billetter forsalg Billettservice.no

Overdrivelse, nakenhet, orgiastisk erotikk, rituell nytelse, publikumsdeltakelse og politisk engasjement, alt sammen uttrykk for det seksuelle utopia som var så spesielt for 1960-tallets motkulturelle og eksperimentelle performance.

Med utgangspunkt i disse historiske ideene vil Mette Ingvartsen se nærmere på kroppen i vår egen samtid, og lete fram sprekker å trenge gjennom for forståelse av dagens seksualitet. Samtidig blir hennes egen kropp et felt for sceniske eksperimenter, med elementer av den seksuelle praksisens uhygge.

69 positions er en solo av og med den danske koreografen Mette Ingvartsen, oppstarten på en ny verksyklus kalt The Red Pieces. I denne serien settes seksualiteten og forholdet mellom kroppens politikk og strukturene i dagens samfunn under lupen. Forestillingen har premiere i Essen i begynnelsen av oktober, og markerer tilsynelatende et brudd med Mette Ingvartsen som vi kjenner henne fra Evaporated Landscapes og The Artificial Nature Project, forestillinger som har kretset rundt objektet som aktør og fortellingens materialisering i bevisstheten.

I Speculations både viste og forklarte hun sine tanker omkring dette, en noe problematisk beskrivelse kanskje, siden skillet mellom tanken og kroppen er forsøkt opphevet. 69 positions er imidlertid en fornøyelig logisk kontinuitet. Under en rød parykk i forestillingen 50/50, vist på Oktoberdans 2006, var fokuset på kroppen allerede ganske tydelig.

metteingvartsen.net

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.