Scenekunst

Oktoberdans: Mette Edvardsen - No Title

Dansekunstneren Mette Edvardsen har en unik evne til å gjøre kompliserte temaer tilgjengelige på en sjarmerende og inkluderende måte

Røkeriet USF
Lørdag 18. oktober kl. 21.00
Kr. 220 / 110
Forsalg Billettservice.no

Tidligere har vi sett henne realisere en ordenes koreografi, som på Bergen Offentlige Bibliotek under Oktoberdans 2012. Der var hukommelsen brobygger mellom dans og fortelling, og danserne var levende bøker. Vi kunne til og med låne dem ut på en benk ved Lille Lungegårdsvann, hvor de gjenfortalte utdrag fra en bestemt bok etter hukommelsen, en dans med ord, litteratur og uvante situasjoner. I forestillingen Black snakket Edvardsen fram gjenstander fra et tomt rom. Nå leker hun videre med språket og skaper nye virkeligheter gjennom å snakke om det som ikke er. Hvordan blir mening til? Hvordan danner språket bilder i hodene våre? Og hvilket forhold er det mellom virkeligheten og ordene? Selv det å fornekte en ting holder tingen levende i forestillingen. Selv det meningsløse har betydning. Det er komplekse tema som behandles, men det blir aldri ekskluderende eller overkomplisert. Ord er bevegelse, ikke bare i hodene våre. Og bevegelse er ord, som vi prøver å forstå. Og ved å se på ord som bevegelse kommer språket fram som noe mer enn formidling av mening, det blir bevegelig poesi.
metteedvardsen.be

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.